Project

Slimme straatverlichting in Londen

De stad Londen gaat binnen vier jaar 14.000 slimme lantaarnpalen plaatsen om energieverbruik te verminderen. De straatlantaarns zullen bediend worden door middel van iPads.

Slimme straatverlichting in Londen

Energieverbruik verminderen

Om hoge energiekosten te verminderen had de stad Londen het plan om een groot deel van de straatlantaarns uit te schakelen. In sommige delen van de stad, zoals in Westminster, was dit echter onmogelijk. Daarom worden er de komende vier jaar 14.000 ‘slimme’ straatlantaarns geplaatst, waarmee de stad vanaf 2015 een besparing van 420.000 pond (525.000 euro) per jaar oplevert. De investering die nodig is om de bestaande lantaarnpalen te vervangen zal in zeven jaar terug verdiend worden, mede doordat de ‘slimme’ straatverlichting onderhoudsarm en milieuvriendelijker is.

Efficiënt beheer

In plaats van het doen van controlerondjes zullen technici de straatlantaarns in Londen in de toekomst bedienen via een iPad. De ‘slimme’ straatlantaarns kunnen via een speciale iPad-app individueel bediend worden en zullen zelf een melding geven wanneer er een defect is. Door middel van de app kunnen technici van elke afzonderlijke lamp de lichtintensiteit regelen, waardoor er efficiënter beheer plaatsvindt. Ook zal de stad lampen zuiniger gaan inzetten. In Westminster zullen de huidige lantaarnpalen als eerste vervangen worden.

Deel dit artikel