Project

Fris en groen Palaceplein in Scheveningen

Deze week is in Scheveningen het vernieuwde Palaceplein in gebruik genomen. Het is het eerste project dat is afgerond in het kader van de Kust gezond. Scheveningen-Bad heeft nu weer een volwaardige entree.

Het Palaceplein is een belangrijke ontvangstruimte voor Scheveningen-Bad. Duizenden mensen passeren hier dagelijks op weg naar het strand, de boulebaard en de ruimte daarachter. Ook trams en bussen hebben hier een halte. Het oude plein was stenig en grijs. Een nieuw ontwerp werd gemaakt in samenspraak met bewoners. Om het plein een groene en levendige uitstraling te geben zijn onder meer enkele grote duinachtige bloeiende heuvels gerealiseerd die worden omgeven door zitranden. tevens is helgras geplant dat tegen het zilte klimaat is opgewassen. Voor kinderen zijn speelzwerfkeien aangebracht.
 

De Kust Gezond

Het overkoepelende project De Kust Gezond moet voor een groenere en hoogwaardiger openbare ruimte zorgen in Scheveningen-Bad. De Noordelijke boulevaard, de strandopgangen en enkele straten en pleinen krijgen een opknapbeurt. Met dit programma wil wethouder Revis Scheveningen weer meer allure geven en steviger op de kaart zetten, waardoor de badplaats mee blijft tellen in Noord West Europa. De totale kosten voor de vergroening van het Palaceplein bedragen afgerond 470.000 euro en worden gedekt in het totale programmabudget van De Kust Gezond van in totaal 20 miljoen euro.

Deel dit artikel