Project

Speelplek school de Toonladder in Delden opgeknapt

Bij Basisschool de Toonladder in Delden is de speelplek op het schoolplein opgeknapt. Er is gekozen voor natuurlijke speelelementen van Yalp met een natuurlijke valondergrond; Dekowood houtsnippers.

Samen met een twintigtal ouders van de kinderen werden de handen uit de mouwen gestoken om de speelplek te voorzien van de valdempende ondergrond Dekowood houtsnippers en speeltoestellen van Yalp aan te leggen.
 

Dekowood

Dekowood bestaat uit zachte, splintervrije houtsnippers, gemaakt van gerecycled schoon pallethout. Het product is door TüV Nederland gecertificeerd op valdemping en wordt met veel succes toegepast bij honderden speelplaatsen in Nederland. Dekowood is een in meerdere opzichten vriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld rubbertegels, boomschors of zand. Een Dekowood valbodem gaat vele jaren mee en is daarna ook inzetbaar voor hergebruik als compostgrondstof, onkruidwerende bodembedekker of biobrandstof. Dekowood maakt onderdeel uit van het principe Circulaire Economie (van afval naar grondstof).
 

De keuze voor Dekowood is onder meer genomen gezien het feit dat kinderen veilig en prettig moeten kunnen spelen, en dat er in tijden dat grondstoffen schaarser en daardoor duurder zullen worden, het voor de kinderen ook van belang is om bewust te worden gemaakt van het feit dat de grondstofbronnen niet oneindig zullen zijn en dat hergebruik het beste alternatief is.
 

Speelvreugde

Oudercommissielid Ingrid van de Toonladder is erg enthousiast over de nieuwe speelplek: "De kinderen hebben door de nieuwe natuurlijke speelplek veel speelvreugde; ook zijn wij erg tevreden over de fijne samenwerking met Martin Sulimma; manager Dekowood, die de valdempende ondergrond voor een scherpe prijs heeft geleverd".
 

Voor meer informatie neem gerust contact op: www.dekowood.nl en www.yalp.nl.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel