Wereldprimeur: interactieve fitness

vrijdag 16 juli 2010
timer 2 min
's Werelds eerste interactieve fitnesspark in Den Haag Den Haag heeft met de opening van de Fitplaats in het Zuiderpark een wereldprimeur. Op dit outdoor fitnesspark voor jong en oud is een permanente interactieve coach aanwezig. De Fitplaats is gerealiseerd door de gemeente Den Haag en Vestia en werd ingericht door Nijha. 
Wereldprimeur: interactieve fitness

Eerste interactieve fitnesspark in Den Haag

Den Haag heeft met de opening van de Fitplaats in het Zuiderpark een wereldprimeur. Op dit outdoor fitnesspark voor jong en oud is een permanente interactieve coach aanwezig. De Fitplaats is gerealiseerd door de gemeente Den Haag en Vestia en werd ingericht door Nijha.

Interactief


Uniek aan dit outdoor fitness park is de aanwezigheid van de interactieve Audionetic zuil. Op de momenten dat er geen begeleiding aanwezig is, kunnen gebruikers hiermee toch worden bijgestaan met advies en oefeningen om de fitheid te bevorderen. De Audionetic wordt door te trappen op een voetpedaal geactiveerd, waarna ingesproken oefeningen ten gehore worden gebracht. Zo is er ieder moment een “interactieve begeleider” aanwezig. Hiermee is de Fitplaats in het Zuiderpark het allereerste interactieve outdoor fitness park in de wereld.

Realisatie


De Fitplaats is een initiatief van de gemeente Den Haag in samenwerking met Vestia. Het doel is om senioren, maar ook andere doelgroepen, meer in beweging te krijgen in de buitenlucht. In samenwerking met producent en leverancier Nijha werd aan de rand van het Zuiderpark deze outdoor fitness locatie gerealiseerd. De lijn bestaat uit 12 afwisselende toestellen die gericht zijn op cardio-oefeningen, lenigheid, kracht en balans. Deze laagdrempelige outdoor fitness toestellen werken op basis van het eigen lichaamsgewicht. Overbelasting is hierdoor niet mogelijk.


Met en zonder begeleiding


De instructeurs die tijdens de opening van de Fitplaats aanwezig waren, zijn een voorbode van de structurele begeleiding op de Fitplaats. De gemeente Den Haag en Sportsupport gaan er wekelijks sportactiviteiten organiseren. Zo kunnen senioren maar ook bijvoorbeeld jongeren onder begeleiding kennis maken met de verschillende toestellen. Het gaat hierbij niet zozeer om het ‘kweken van spierballen’ of het krijgen van een topconditie, maar om samen in beweging zijn. Ieder op zijn eigen niveau, in de gezonde buitenlucht en helemaal gratis op ieder moment van de dag.   

Terug naar overzicht projecten >>>