Project

Militaire verkeersader heeft duurzame asfaltwapening

Nabij de militaire luchtbasis Gilze-Rijen is 16.500 m2 wegdek gerenoveerd. Daarbij werd een nieuw type stalen, duurzame asfaltwapening toegepast: Fortiflex. Hierdoor kan het wegdek grotere verkeersintensiteiten aan.

De Broekstraat, een belangrijke verkeersader nabij de vliegbasis, vertoonde scheuren en moest verbreed worden om de toegenomen verkeersstroom, waaronder veel vrachtverkeer, aan te kunnen.

 

De Fortiflex-asfaltwapening bood daarbij uitkomst om kleine oneffenheden te herstellen, vertelt Jack van de Bliek, uitvoerder van aannemingsbedrijf Schapers & Zn BV. “Doordat Fortifix afgewerkt wordt met fijne split kunnen vrachtwagens, asfaltmachines en het personenverkeer van de Broekstraat eenvoudig over de asfaltwapening heen rijden zonder het materiaal te beschadigen.”

 

Bovendien is de asfaltwapening erg milieuvriendelijk: aan het einde van de levensduur is het makkelijk te frezen en volledig recyclebaar. “We kunnen het dan gescheiden verwijderen. Hierdoor kunnen we deze weer hergebruiken binnen de staalindustrie”, besluit Van de Bliek.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel