Project

Uitdagende oversteek over waterbuffer in Brunssum

De voeten droog houden boven een waterbuffer in een Blotevoetenpark. Een mooie uitdaging voor bezoekers, maar ook voor ontwerpers en uitvoerders.

Ooit wel eens op blote voeten een parcours vol uitdagingen afgelegd? Het Blotevoetenpark in Brunssumhad de wens om een waterbuffer onderdeel te maken van de belevingsroute.De nieuwe waterbuffer, die door de aanleg van de nieuwe rondweg nabij Brunssum verplaatst is, bood kansen om een spannend element aan het parcours toe te voegen. Tweenieuwe hindernisbanen over het water zijn onderdeel geworden van het totale parcours van 4km over diverse ondergronden en met verschillende uitdagingen. BOERplay verzorgde hiervoor een compleet op maat gemaakt traject, waarbij de focus lag op uitdaging en diversiteit en het (proberen te) voorkomen van natte voeten. 

Wandelbeleving voor jong en oud 

Bij het Blotevoetenpark staan beleving en avontuur centraal. Door op blote voeten het parcours af te leggen, ben je dichtbij de natuur en leer je de natuur op een spannende en natuurlijke manier kennen. De dresscode is blote voeten dus de schoenen en sokken moeten echt uit.Zo beleef je de natuur tot in je tenen.  

Van waterbuffer naar waterparcours 

De aanleg van de nieuwe rondweg bij Brunssum zorgde ervoor dat ook het waterbeheer in de omgeving moest worden herzien. Zo werd onder andere de oude waterbuffer voor regenwater verlegd. De nieuwe waterbuffer bood hierdoor kansen om een spannend element aan het bestaande parcours toe te voegen. 

Natuurlijk en uitdagend

Het parcours is afwisselend opgebouwd met palen, plateaus en balanceerbalken. De keuzeviel op FSC® gecertificeerd Robinia-hout in combinatie met stevige vandalismebestendige touwen. Om extra spanning en uitdaging aan te brengen wijkthetontwerp soms af van het gebruikelijke: zo ontbreekt af en toe een ‘stap’, waardoor je voortdurendgoed moet opletten. Ook wisselt het niveau continu: van makkelijk naar een wat moeilijker niveau en andersom. Kortom: een uitdagend parcours voor jong en oud. 

Samenwerking en participatie

Het Blotevoetenpark en de provincie Limburgtrokken in dit plan samen op met de gemeente Brunssum en de uitvoerende partijen, waardoor een breed draagvlak is ontstaan en het project tot een goed resultaatkon worden geleid. Een project waar waterbeheer en recreatie elkaar hebben gevonden.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel