Project

Origineel picknicken in het Molenvijverpark

In het Molenvijverpark te Genk is het project Camp Carré opgeleverd. Vormgeefster Linde Hermans was verantwoordelijk voor het ontwerp, dat van het park een ‘belevingsvolle plek in de natuur’ moest maken. Onderdeel van het project is de plaatsing van drie moderne picknickplekken.

Camp Carré zet ‘slow time’ en sociale contacten centraal. Uitgangspunt hierin zijn drie nieuwe picknickplekken, die Wolters-Mabeg in opdracht van Hermans heeft geplaatst. Alle facetten zijn hierin meegenomen: maatwerk meubilair, bestrating, groenvoorziening en cortenstaal vuurschalen.


Hermans haalde haar inspiratie voor het ontwerp uit de geruite deken, een ‘must have voor een geslaagde picknick’. “De carré deken wordt uitvergroot en in verschillende patronen en hoogtes gebruikt in de omgeving,” aldus Hermans. “Camp Carré is de perfecte plek om met grote groepen en families te tafelen en zo verschillende generaties tegemoet te komen. Aan de grootste tafel kunnen 20 personen plaats nemen (ook plaats voor een rolstoel), rondom op zithoogte kunnen de jongeren een plekje inpalmen, de sportiefste benen zoeken een plekje op het dambordpatroon en spreiden daar hun deken.”




Camp Carré heeft het door de vernieuwing weten te schoppen tot toeristische trekpleister: het staat als picknickspot aangegeven op
Visit Genk



Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel