Project

IJreka richt speelplekken bij de Leistert in

Het 5-sterren recreatiepark de Leistert, gelegen in het Limburgse plaatsje Roggel, is vorig jaar door IJreka Speeltoestellen al voorzien van negen uitdagende natuurlijke speelplekken. Onlangs mocht IJreka Speeltoestellen de zwemvijver ook voorzien van een heuse waterspeelplek.

Tijdens één van de vakbeurzen eind 2014 werd IJreka Speeltoestellen benaderd om eens mee te denken bij de inrichting van een aantal speelplekken op het park. Hierbij gaf het managementteam een aantal wensen door. Zo hadden zij de voorkeur voor speeltoestellen in een natuurlijk uitstraling en wilden ze daarnaast een aantal plekken voorzien van een robinia speelhuisje. Kortom: een leuke uitdaging voor het team van IJreka om de wens van het managementteam om te zetten in negen natuurlijke speelplekken.


Iedere speelplek is uniek geworden. Een aantal speelplekken is voorzien van een apentouwparcours waar de bestaande bomen in het parcours zijn betrokken. Ieder parcours bestaat uit verschillende verbindingen tussen de bomen, met onder andere apentouwen met een enkel touw boven en onder, een verende brug van rubber over diverse balkjes of een wiebelende smalle brug met een touw als houvast. Ieder parcours is voorzien van een robinia huisje dat als eiland fungeert.


Andere speelplekken zijn voorzien van een klimklauterbos, een spinnenwebtoestel of een trampolinepad. Tevens is een zand/waterspel aangelegd bij de zwemvijver.


Eind 2015 nam het management opnieuw contact op met IJreka met de vraag om mee te denken bij de inrichting van een waterspeelplek in de zwemvijver. Daarbij gaven ze twee duidelijke wensen aan; er moest minimaal een trekpont in het water komen waarbij ook plateau inclusief spuitkanonnen aanwezig was. Het eindresultaat is zichtbaar een groot succes!Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel