Project

Speelruimteplan Alphen a/d Rijn digitaal toegankelijk

Met een druk op een knop maakte wethouder Hans Groen in 't Wout op 9 oktober het gemeentelijke speelruimteplan voor iedereen digitaal toegankelijk. Op de site is informatie te vinden over bestaande en geplande speelplekken in de gemeente.

Speelruimteplan Alphen a/d Rijn digitaal toegankelijk

De nieuwe website geeft een overzicht van alle speelplekken, nieuw en oud. Op een kaart is de ligging in de gemeente te zien. Voltooide speelplekken zijn bovendien voorzien van een foto. Onder deze speelplekken vallen ook de voetbalkooien in de gemeente. Bij elke speelplek is het stadium van ontwikkeling aangegeven. Een aantal speelplekken moet nog worden ontwikkeld of vervolmaakt. De website is te vinden via www.alphenaandenrijn.nl/speelruimteplan.

Betrokkenheid

Op het ogenblik beheert de gemeente een aantal speelplekken. Soms verzorgen de bewoners van een wijk of buurt een speelplaats. De laatste tijd is er veel overleg geweest met omwonenden over de plannen die de gemeente had met speelplekken. De gemeente hoopt met het openbare speelruimteplan betrokkenheid en inzicht van ouders en kinderwerkers bij het ontwikkelen van plannen te vergemakkelijken en te bevorderen. 

Gezond en creatief

De wethouder herinnerde eraan dat ook de speelplaatsen rondom scholen onderdeel kunnen uitmaken van het plan. “In zo'n geval geven we een sleutel van de speelplaats aan omwonenden die als sleutelbewaarder fungeren. We plaatsen dan vaak extra speeltoestellen en prullenbakken op zo'n plek.” Buitenspelen is van veel belang voor kinderen, zo meent Groen in 't Wout. “Ze leren met anderen om te gaan en de buitenlucht is gezond. Bovendien ontwikkelen ze veel creativiteit door buiten te spelen.”Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel