Project

Op Locatie bij speeltuin Het Kloosterplantsoen

In IJsselstein is afgelopen voorjaar een bijzondere speeltuin geopend. In Het Kloosterplantsoen wordt de geschiedenis van deze plek op uitdagende wijze verwerkt in deze speeltuin. Bovendien is de speelplek toegankelijk voor kinderen met een beperking.


In de grond onder de speeltuin ligt een archelogisch monument, namelijk de resten van de fundering van een klooster. Dit vormde een grote uitdaging: er mocht niet meer dan 30 centimeter in de grond worden gegraven. En hoe wordt het thema van het klooster doorgevoerd in de speeltuin zonder dat het saai wordt voor de kinderen?
 

Alles lezen over Het Kloosterplantsoen?

In de komende editie van BuitenSpelen leest u een uitgebreid artikel over speeltuin Het Kloosterplantsoen in de rubriek Op Locatie. Ontwerpster Suzanne van Ginneken vertelt over de uitdagingen en oplossingen van het project. Tevens tips van de speeltuinvereniging en de technisch uitvoerder van het project. Dit nummer lezen? Meld u dan nu aan voor een lezers- of bedrijfsprofiel en u krijgt dit nummer (en keuze uit onze andere magazines) in december naar uw aangemelde adres verstuurd.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel