Project

1e SOS Kinderdorpen speeltuin geopend

Recent is in Sassenheim de eerste SOS Kinderdorpen-speeltuin officieel geopend. De speeltuin is vormgegeven rondom het thema Liefde, wat onder andere tot uiting komt in de inrichting en geplaatste speeltoestellen. Met de aanschaf van de speelplek draagt de gemeente Teylingen bij aan het goede doel van SOS Kinderdorpen, want VelopA-Omniplay doneert een deel van de opbrengst aan de stichting.

Het thema Liefde komt op de speelplek in de gemeente Sassenheim tot uiting in de vorm van de speeltuin en de heggetjes, die voor geborgenheid zorgen. De geplaatste speeltoestellen zijn allemaal uitgekozen omdat ze vooral leuk zijn om samen met vriendjes mee te spelen. Het centrale speeltoestel is de Fantasy Nabi, dat vooral opvalt door zijn vriendelijke en vrolijke kleuren. Verder staat er in de speeltuin een wip (Solo Multipondo), een duikelrek (Solo Volta) en zijn er voetbalpaaltjes (Mohican). Ook is er een bankje om te kunnen kletsen met iemand die je lief vindt. Op de grond voor het bankje is een alfabet aangebracht in de vorm van hartjes.

 

SOS Kinderdorpen Speeltuinen

De SOS Kinderdorpen Speeltuinen is een serie van zes unieke speeltuinen die VelopA-Omniplay samen met SOS Kinderdorpen heeft ontworpen. De speerpunten van de stichting zijn uitgewerkt in drie themaspeeltuinen rondom Liefde, Thuis en de Wereld. Ieder thema is verkrijgbaar in een moderne stijl en in een natuurlijk spelen variant. Van elke gerealiseerde SOS Kinderdorpen Speeltuin, komt een bedrag van € 2500 ten goede aan de stichting.

 

Bekijk de thematische speeltuinontwerpen

 

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen die er alleen voor staan. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor een gezonde ontwikkeling. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp, zie www.soskinderdorpen.nl .

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel