Project

Speelplek op Industriepark DRU

Industriepark DRU in Ulft beschikt na een grootscheepse herinrichting nu ook over een speelplek. Bij de ontwikkeling ervan werd rekening gehouden met de komst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Mede dankzij de inzet van alle betrokkenen was de speelplek aan het USWI-plein op tijd afgerond.

 

Medio 2013, hebben de beleidsmakers van de sector Openbare Speelruimte binnen de gemeente Oude-IJsselstreek overleg gevoerd om het beleid speelvoorzieningen voor de komende jaren gezamenlijk met de buurtbewoners af te stemmen. In het kader van burgerparticipatie, hebben bewoners inspraak betreffende keuzes in met name speeltoestellen. Uiteraard binnen de kaders van de gemeentelijke voorwaarden en middelen.


Natuurlijke speelelementen

Een aantal buurtbewoners heeft uit een overzicht met speeltoestellen zijn keuze bepaald. Voorwaarde van de beleidsmakers van de gemeente was om rekening te houden met het toepassen van natuurlijke speelelementen in een groene omgeving. Hiermee werd voorkomen dat er teveel verschillende kleuren en materialen gebruikt zouden worden die niet passen in de sfeeromgeving.  Uiteindelijk is, mede op advies van de ontwerper/architect gekozen voor Acacia-Robinia speeltoestellen. De kwaliteit van de materialen, service en korte levertijd heeft de doorslag gegeven. In een natuurlijke en rustige speelomgeving, hoort een passende valondergrond. Het kleurrijke materiaal van Dekowood heeft een constante valdempende werking, een goede hechtbaarheid en vergt weinig onderhoud.  De laagdikte is erg compact en daardoor onkruidwerend.  De houtvezels zijn bewerkt met een milieuvriendelijke kleurpigment die bescherming biedt tegen negatieve weersinvloeden.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel