Project

Multisportveld in Krimpen aan den IJssel

‘De beoordelingscommissie en de aanwezige jeugd waren onder de indruk van uw plan!’ Dit zijn de woorden van Johan Baars, inkoopcoördinator van de gemeente Krimpen aan den IJssel, waarmee VelopA-Omniplay de aanbesteding voor het aanleg van een multisportveld gegund heeft gekregen. De inzet van de jeugd om in de wijk Zwaneneiland een openbare sportvoorziening te realiseren wordt hiermee dik beloond.

Een groep jongeren in de leeftijdscategorie van 8-20 jaar heeft zich samen met de gemeente gebogen over de vraag welke sporten zij graag terug zouden willen zien op deze plek. Zo wordt er straks in het Omnistadium in Zwaneneiland (straat)voetbal, volleybal, tennis, korfbal, hockey en badminton gespeeld.

 

Niet alleen de wensen van de kinderen worden vervuld, maar ook die van de gemeente, de omwonenden en sportverenigingen uit de buurt. Eventueel geluidsoverlast is tot het absolute minimum beperkt; het Omnistadium is de meest geluidsarme sportkooi ter wereld. Het sportveld wordt ook toegankelijk voor mindervaliden. Speciaal voor het opbergen van divers sportmateriaal is er een opbergbox ontwikkeld die tevens dienst doet als spelersbank.

 

Met dit Omnistadium zal de gemeente Krimpen aan den IJssel er heel wat sporttalentjes bijkrijgen de komende jaren!

Meer over het Omnistadium.

.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel