Multifunctioneel toestel op dakterras complex

woensdag 26 april 2017
timer 4 min
In het Amsterdamse Bos en Lommer kunnen bewoners van een gerenoveerd appartementencomplex gebruik maken van een fraaie binnentuin. In de tuin is onder meer een multifunctioneel sporttoestel geplaatst.

Sporten in de eigen achtertuin, hoe makkelijk wil je het hebben. De (toekomstige) bewoners van het appartementencomplex in Bos en Lommer hebben  hun eigen sportschool achter het huis. In de ruime binnentuin is een zogenaamde TURNBAR gerealiseerd, een compact sporttoestel met vele mogelijkheden op het gebied van onder andere street workout en calisthenics.

 

W&H Sports is leverancier van dit sporttoestel en werd benaderd door de projectontwikkelaar om de TURNBAR te leveren. “De projectontwikkelaar zocht een toestel dat in lijn was met de uitstraling van het complex: strak, robuust en duurzaam”, vertelt Seger Wagenaar van W&H Sports. “Aangezien onze toestellen van edelstaal zijn gemaakt en in een donkere kleur uitgevoerd kunnen worden kwam hij bij ons terecht.

Modulair

De TURNBAR is een multifunctioneel toestel dat is te gebruiken voor populaire sporten als street workout, calisthenics, CrossFit en bootcamp. Het toestel is modulair opgebouwd, indien gewenst kan het eenvoudig verder worden uitgebreid. Het modulaire karakter betekent ook dat het toestel kan worden aangepast afhankelijk van beschikbare ruimte en budget. In Bos en Lommer heeft W&H Sports de TURNBAR naar eigen inzicht opgebouwd, daarbij rekening houdend met de gemêleerde doelgroep van het appartementencomplex.

 

TURNBAR is gemaakt van edelstaal en is mede hierdoor hufterproof. In de besloten omgeving van het appartementencomplex is dat wellicht niet zo van belang, maar de TURNBAR kan ook prima in de openbare ruimte worden geplaatst en dan is het prettig als het toestel bestand is tegen vandalisme en weersinvloeden.

Drukverdeling

In Bos en Lommer is de TURNBAR geplaatst in de zeer ruime binnentuin, die bewoners gelegenheid geeft om te ontspannen. De appartementen zelf beschikken namelijk niet over een tuin of balkon. De binnentuin is gerealiseerd op het dak van de parkeergarage die onder het complex is gebouwd. Dat had gevolgen voor de manier waarop de TURNBAR is bevestigd. “Het toestel is geplaatst op  twaalf aluminium vloerplaten. Op die manier wordt de druk verdeeld over de vloer. In de openbare ruimte zouden we het toestel in betonfundamenten storten”, legt Wagenaar uit. “Je zou bijna kunnen zeggen dat in Bos en Lommer een mobiele versie is gerealiseerd.”

Sportpark Middenmeer

Is de TURNBAR in Bos en Lommer alleen toegankelijk voor bewoners van het appartementencomplex, in sportpark Middenmeer, een veelzijdig en innovatief recreatiegebied van 40 hectare groot, is de TURNBAR sinds deze maand voor iedereen te gebruiken. De bestaande trimroute wordt uitgebreid met dit multifunctionele sporttoestel, zodat de route nog veelzijdiger wordt. “De trimroute bestaat uit toestellen uit onze ‘NATURE’-line”, geeft Wagenaar aan. Deze toestellen zijn gericht op fitness en krachttraining voor beginners en gevorderden. Ook voor personal trainers bieden ze uitkomst, zij kunnen combinaties maken met loop- en conditietraining en zo een compleet trainingsschema samenstellen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een sportschool.

 

De toestellen uit de ‘NATURE’-line zijn gemaakt van FSC-gekeurd hardhoud en edelstaal. Deze natuurlijke uitstraling maakt ze in het bijzonder geschikt voor plaatsing in recreatiegebieden als Sportpark Middenmeer. Ook deze toestellen zijn hufterproof en hebben geen bewegende delen.

 

De toestellen kunnen optioneel worden  uitgerust met een QR-code. Door deze code te scannen met je mobiele telefoon kan de gebruiker instructievideo’s bekijken over hoe het toestel gebruikt kan worden.  Als extra optie kan er ook gebruik gemaakt worden van trainingsprogramma’s voor beginners, geoefenden en gevorderden.