Project

Zwevend park boven snelweg brengt wijk bij elkaar

Roger Partners Architects + Urban Designers en Nelson Byrd Woltz Landscape Architects hebben een voorlopig ontwerp voor een zwevend stedelijk park onthuld. Het ruim 730 meter lange Buckhead Park Over GA400 in Atlanta (VS) hangt boven een snelweg en moet de inwoners van de wijk Buckhead gemakkelijk toegang bieden tot de culturele activiteiten van de wijk.

Het looppad over de snelweg moet een ‘speciale ervaring’ bieden met een verloop van openbare ruimtes. Aan de noordzijde ligt een amfitheater voor (non)formele bijeenkomsten, in het midden een plein met diverse activiteiten (winkels, restaurant en toegang tot de metro) en de zuidzijde sluit af met een ‘groene oasis’ voor ontspanning. Het geheel wordt aan elkaar verbonden door een lijn van bomen, voor verkoeling in de schaduw.


Zicht op Buckhead Park van bovenaf.
© Rogers Partners / Nelson Byrd Woltz


Het ontwerp streeft naar een versterking van de leefomgeving in Buckhead, onder meer door wandelen te stimuleren naar bijvoorbeeld het werk en door het hitte-eilandeffect te reduceren met het vele groen. Verder zorgt een waterinfiltratiesysteem voor opvang van regenwater en irrigatie van de tuin, waarin lokale onderhoudsarme Atlanta-flora wordt geplant.


Impressie van het park.
© Rogers Partners / Nelson Byrd Woltz


Het
Buckhead Community Improvement Districht board gaat naar aanleiding van het ontwerp feedback van de gemeenschap verzamelen. Daarna worden de vervolgstappen van het project besproken. Meer over dit bijzondere park leest u op de website van Rogers Partners Architects


Zicht van onderaf Buckhead Park.
© Rogers Partners / Nelson Byrd WoltzDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel