Project

Enschede waarschuwt automobilist voor 'schoolzone'

In de gemeente Enschede beginnen de scholen in de eerste week van september weer. Voor het zover is, wordt eerst nog gewerkt aan de verkeersveiligheid. Bij ongeveer veertig scholen in de gemeente wordt het woord ‘schoolzone’ op het wegdek aangebracht, om automobilisten te waarschuwen.

De markeringen maken onderdeel uit van het project ‘schoolzones’ van gemeente Enschede, waarmee zeven jaar geleden werd gestart. Ruud Lutjenhuis van de gemeente vertelt: “Zeven jaar geleden werden de eerste schoolzones aangelegd. Nadat we ervaringen hadden opgedaan, werd besloten op alle wegen rondom de Enschedese basisscholen het wegverkeer te attenderen op het naderen van een school, door alleen markering aan te brengen op het wegdek”.

 

Deze aanpak werd vervolgens geëvalueerd met scholen, ouders en politie. “Daarnaast wordt nu een evaluatie uitgevoerd door een student naar de effecten van de Enschedese sobere aanpak vergeleken met de meer luxe uitvoeringen." De resultaten, met name wat betreft snelheid zijn hoopgevend.

 

De werkzaamheden duren nog maximaal twee weken. Dus als de scholen in Enschede weer beginnen, is het werk klaar. Het woord ‘schoolzone’ blijft vervolgens permanent op het wegdek staan. "Deze attentie zal leiden tot extra oplettendheid (van de automobilist, red.), omdat (schoolgaande) kinderen nog niet alle gevaren in het verkeer juist inschatten."Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel