Project

Being Development bouwt duurzaam hotel in Amsterdam-Noord

Een duurzaam hotel met 202 kamers, dat razendsnel wordt gerealiseerd vanwege het modulaire bouwproces. Ontwikkelaar Being Development, in samenwerking met Valuas and CommonWealth Investments, is begonnen met de bouw van het hotel in Amsterdam Noord.

Het geïntegreerde ontwikkelingsproces omvatte een samenwerking tussen verschillende adviseurs, de gemeente Amsterdam en de buurt. Het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle en modulaire bouwproces moet het hotel in de zomer van 2019 al geopend zijn.

Duurzame kenmerken op verschillende niveaus

Om de duurzame ambities te realiseren, implementeert het hotel duurzame kenmerken op verschillende niveaus, met als leidende principes het Circulaire Manifest van de Amsterdamse buurt Buiksloterham. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling, waarvan 78,8 procent op het onderdeel ‘Design’ reeds met trots is behaald. Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene omgeving, wordt geëxploiteerd door YOTEL.

Gezonde levensstijl promoten

Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: “We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel. Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het is ons doel om een inclusieve en positieve omgeving te creëren, waar internationale bezoekers in contact komen met de lokale gemeenschap. Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan, wat de visie van ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’ goed weerspiegelt.” 

Het hotel bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras. Een plek waar zowel bezoekers, Amsterdammers als de lokale gemeenschap van kunnen genieten.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel