Project

Schoolplein Zutphen krijgt kleurrijke oppepper

Na vele jaren speelplezier waren de speeltoestellen op het schoolplein van Basisschool de Achtsprong in Zutphen nodig aan vervanging toe.

De nieuwe speeltoestellen moesten er robuust en modern uitzien en een hoog speelgehalte hebben, maar ook zeer vandalismebestendig zijn en een gegarandeerde lange levensduur bieden. Een behoorlijk eisenpakket, waarmee school en gemeente uiteindelijk uitkwamen bij Codaplay.

Eyecatcher

In de oude opzet vormde een door de ouders zelf vervaardigd, houten bouwwerk een geliefd klimtoestel op het schoolplein. Ter vervanging hiervan werd gezocht naar een speeltoestel dat met zijn kleuren en vormen een nieuwe eyecatcher zou kunnen vormen. Uit de collectie van Stilum, waarvan Codaplay exclusief dealer in Nederland is, werd gekozen voor de Gravis 1 klimtoren. Deze 3,5 meter hoge klimtoren met zijn ronde vormen en kleurrijke rubberen afwerking trekt niet alleen alle aandacht, maar biedt ook een populaire speeluitdaging voor jong en oud.

Combinatie hout en rvs

Als centraal punt op het schoolplein werd gekozen voor een enorm klim- en klautertoestel: de Ascendo 2 Robinia. Dit grote speeltoestel van Acacia Robiniahout bestaat uit twee klimtorens die onderling verbonden zijn met een loopbrug. Daarnaast bevat het speeltoestel onder andere een glijbaan, een brandweerstang waar de kinderen vanaf kunnen glijden en een klimwand. De Ascendo 2 Robinia staat met een rvs-verbinding in de grond waardoor waterschade bij de grond wordt geminimaliseerd. Als ondergrond werd gekozen voor valdempend kunstgras, om naast veiligheid een aantrekkelijk beeld te bieden en extra speelaanleiding te creëren.

Kleuterplein

Ook het kleuterplein was aan vernieuwing toe, waarbij de voorkeur uitging naar een speelhuisje met meerdere speelfuncties. Speelhuisje Brevi paste niet alleen binnen het resterende budget, maar biedt bovendien leuke speeluitdaging en interactie voor de allerkleinsten. De verschillende vormen en kleuren stimuleert de kinderen om op ontdekking te gaan en samen creatief te spelen.

 

Meer informatie: www.intercodaminfra.comDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel