Project

Ipv Delft ontwerpt bruggen prestigieus LA River project

Bruggenspecialist ipv Delft gaat de bruggen voor het prestigieuze LA River Bike Path Gap Closure project ontwerpen. Dit in opdracht van de Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority.

Samen met de Amerikaanse bedrijven Jacobs Engineering Group en Alta Planning + Design verwierf het bureau de opdracht om gezamenlijk een fietsroute van acht mijl te ontwerpen en realiseren. De fietsroute loopt langs de LA River tussen Vernon en de Elysian Valley. Het is het langste ontbrekende stuk in de bestaande fietsroute langs de rivier.

Uitdagend project

Dit gedeelte van de in totaal 82 kilometer lange LA River bevindt zich in het dichtstbebouwde gedeelte van de stad. Dit maakt het project bijzonder uitdagend. Er is bijvoorbeeld veel kruisende infrastructuur en vaak weinig ruimte langs het kanaal. Ipv Delft is ingeschakeld vanwege haar uitgebreide ervaring in het realiseren van fietsinfrastructuur, onder meer op locaties met beperkte inpassingsmogelijkheden.

Olympische spelen

Het project maakt deel uit van de 28 projecten die Los Angeles gerealiseerd wil hebben voor de Olympische Spelen van 2028. De uitvoering staat gepland voor de periode 2023-2027. Kijk voor meer informatie op www.ipvdelft.nl. Heeft u vragen dan kunt u terecht bij ir. Ivo Mulders van ipv Delft, 015 750 25 73.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel