‘We willen de circulaire transitie vol aan gaan’

Haasnoot Bruggen kreeg 25 jaar geleden het FSC-keurmerk. “We gebruiken niet alleen 100 procent FSC-gecertificeerd hout voor onze bruggen, maar als bedrijf an sich hebben we ook het keurmerk en zijn wij tevens partner van FSC Nederland sinds 1997.

Zwolle is circulaire fietsverbinding rijker

"Op dit pad fiets je over hergebruikt beton. Een deel is afkomstig van een oud fietspad uit de regio. Uniek dat we op deze manier nieuwe paden kunnen creëren én aan onze duurzaamheidsambities voldoen.

Bruggen van composiet: niet meer weg te denken

Composiet bestaat uit glasvezels, en soms ook uit koolstofvezels, waaraan een thermo hardende hars is toegevoegd. FiberCore ontwikkelde de eigen InfraCore technology om robuuste en veilige bruggen van composiet te kunnen maken.

Tweede leven brug op Floriadeterrein geopend

Bouwer Dura Vermeer nam het initiatief om onderdelen van een oud viaduct te oogsten en opnieuw in te zetten in de fiets- en voetgangersbrug op het Floriadeterrein. Er worden nauwelijks nieuwe grondstoffen gebruikt.

Duurzame en circulaire brugrenovaties met composietpanelen

SUREbridge versterkt de brug met composietpanelen die door betonmortel met de bestaande betonconstructie worden verbonden. Cruciaal in het systeem zijn de goede hechting van de composiet met het beton en het luchtvrij injecteren van de mortel.