Masterclass LOOP!

sep12
Verschillende steden schrijven al in hun omgevingsvisie dat lopen belangrijk is, maar hoe geef je handen en voeten aan deze uitspraak? Annemieke Molster (stedenbouwkundige) en Sandra Schuit (landschapsarchitect) geven je tijdens de masterclass op 12 september uitgebreid antwoord.

Je hoort en ziet hoe andere steden hier al voortvarend mee aan de slag zijn gegaan en je krijgt inzicht in de keuzes die gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld als het gaat om de verdeling van ruimte. Ze delen praktijkkennis over het loopvriendelijk maken van stad en dorp. Tijdens een wandeling door Utrecht kun je zelf ervaren wat wel en niet werkt. Ook is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

STOP en leer 

Deze masterclass neemt je mee in het omgekeerd ontwerpen op basis van het STOP-principe, waarbij de aandacht allereerst uitgaat naar voetgangers (stappers), dan naar fietsers (trappers), gevolgd door openbaar vervoer en personenwagens. Wat betekent dit in de praktijk voor voetgangers en ook voor andere verkeersdeelnemers? Hoe ziet een goed netwerk van looproutes eruit? Hoe richt je de omgeving zo in dat je mensen daadwerkelijk verleidt vaker en verder te lopen?  Je hoort van collega’s waar zij tegenaan lopen en welke oplossingen zij al hebben gevonden. Gaststad Utrecht, voorloper op voetgangersgebied, vertelt over de leerpunten en uitdagingen die de stad kent.  
En: je leert bewust kijken door de ogen van een voetganger. Na de masterclass weet je wat ze nodig hebben en hoe je dat voor elkaar krijgt. Volg de masterclass en ga daarna vol nieuwe kennis en inspiratie aan de slag! 

Lees er meer over en meld je aan!

Datum / tijd

12 september 2022
Aanvang: 10.30 uur

Prijs

€249

Locatie

near_meSpace to Create Stationsplein 90 Utrecht, Nederland.