Stadspark als binnentuin in het centrumplan van Hengelo

maandag 10 juli 2023

Het Prins Bernhard-plantsoen in Hengelo krijgt een opknapbeurt en moet in het Actieplan Binnenstad van de gemeent de binnentuin van de stad worden.

Het park aan de rand van het stadscentrum krijgt volgens wethouder Gerrit Gerrits een belangrijke rol in de plannen van de gemeente voor de binnenstad. "De binnenstad krijgt er de komende jaren flink wat nieuwe woningen bij, vooral appartementen. Het Prins Bernhardplantsoen wordt hierdoor nog belangrijker", zegt Gerrits op de website van de gemeente.

In het park worden de paden, de speelplek en het groen opgeknapt en krijgt Paviljoen De Ontmoeting een uitbreiding, zodat deze het gehele jaar geopend kan zijn. De werkzaamheden gaan na de zomer van start, als het vergunningentraject is afgerond.

Het project Prins Bernhardplantsoen is een van de projecten in de binnenstad. Om het plantsoen heen pakt Hengelo de komende jaren de straten en pleinen aan: de Beursstraat, het Schouwburgplein, de Bataafse Kamp en het stationsplein. Het zijn samenhangende projecten waarmee de gemeente de binnenstad van Hengelo ondernemend, bruisend, aantrekkelijk en bereikbaar maken.

-> lees ook ons artikel over het vernieuwde marktplein van de stad

-> meer over de plannen voor de Hengelose binnenstad 

Bron: gemeente Hengelo