Artikel

Stijlvol en duurzaam parkmeubilair voor patio provinciehuis

Groningen kiest voor schoolvoorbeeld van cradle-to-cradlefilosofie Met de keuze van de provincie Groningen voor parkmeubilair van MI-Groep uit Schoondijke, kiest de provincie nadrukkelijk voor duurzaam, degelijk en onderhoudsvrij.

De patio van het provinciehuis is volledig op maat ingericht; van bloembakken tot tafels en banken, alles van dezelfde hoogkwalitatieve, gerecycleerde kunststoffen. Hergebruiken en recyclen van materialen is een belangrijke, toekomstbestendige keuze. Het aanbod van grondstoffen is immers beperkt en CO2-reductie staat wereldwijd op de agenda.​ Recycling kunststof is 100 procent gemaakt van gerecyclede, hoogwaardige plastics en kan na de levensduur opnieuw gerecycled worden. Het is een ​schoolvoorbeeld van de cradle-to-cradlefilosofie.  

Duurzame oplossing  

Voor de herinrichting van de patio van het provinciehuis zocht de provincie Groningen nadrukkelijk naar een oplossing die duurzaam was. “Verder was het voor ons belangrijk om geen omkijken te hebben naar het onderhoud. En natuurlijk speelde ook de prijsstelling een rol”, aldus een woordvoerder van de provincie. De keuze voor het gerecycleerde kunststof van MI-Groep lag daarom voor de hand. Dit parkmeubilair is opgebouwd uit massieve planken van gerecycleerde kunststoffen. Het meubilair is stevig, praktisch, duurzaam, multi-inzetbaar en elegant. Bijkomend voordeel is dat vrijwel alles op maat te maken is.  

100 procent recycleerbaar  

Park- en straatmeubilair dat gemaakt is van massieve kunststof planken, is 100 procent recyclebaar. De basisgrondstof is een zuiver kunststofrecyclaat. Dit is afkomstig van onder andere emmers, kratten, verpakkingen en productieoverschotten. Dit plastic wordt onder hoge temperatuur gesmolten en in vormen gespoten. Het resultaat is een uniek kwaliteitsproduct met een natuurlijke look. De producten zijn bovendien milieu- en onderhoudsvriendelijk. De kunststof meubelen hebben geen onderhoud nodig. De producten zijn in de massa gekleurd en vervagen niet, ongeacht de weersomstandigheden. Het aantal beschikbare kleuren is daardoor wel ietwat beperkt.  

Hufterproof  

Bijkomend voordeel is dat dit type straatmeubilair niet splintert, scheurt of rot. Ideaal voor de gebruiker. Bovendien kan het tegen een stootje en is het ​graffitibestendig​. Het is ijzersterk uitgevoerd, zonder ​onhandige details en zwakke onderdelen. De zitvlakken van de zitbanken en picknicktafels zijn bovendien versterkt met een stalen strip, zodat ze niet doorbuigen. Het kunststof straatmeubilair kan stevig verankerd worden en is dus hufterproof.   

 
Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2018. Lees meer van Straatbeeld in de bibliotheek

Deel dit artikel