Smart City Update: van lab naar stad

maandag 26 februari 2018
timer 2 min
Iemke Idsingh, mede-initiatiefnemer van de Smart City Academie, verzorgt de masterclass Smart Governance als onderdeel van de Smart City Update op 7 maart. Hieronder alvast een korte introductie.

Steden hebben met een groot aantal uitdagingen te maken. Hoe blijft de stad leefbaar voor haar burgers, hoe werken we aan duurzaamheid, hoe zorgen we voor een goede mobiliteit, hoe stimuleren we de bedrijvigheid etc.? De inzet van moderne technologie brengt oplossingen op deze vragen dichterbij. Dat is de belofte van de Smart City.

 

Een Smart City word je echter niet zomaar. Daar moet een gemeente wel wat voor doen. Wat de rol en opgave van de gemeente is om een Smart City te worden, dát is de vraag die tijdens de opleidingen van de Smart City Academie centraal staat. Deelnemers krijgen een diepgaand inzicht in de huidige praktijk in en binnen- en buitenland, en leren wat ze moeten doen om van Living Lab naar slimme stad te komen.


Specifieke aspecten passeren daarbij de revue: de samenwerking met andere partijen in de stad, de financiering en businessmodellen, de rol van data en ondersteunende technologie, de discussie over ethiek en veiligheid, en niet te vergeten de gevolgen voor de eigen organisatie.

Smart City Update

Ervaren hoe dat gaat? Een voorproefje wordt gegeven tijdens de korte Masterclass Smart Governance als onderdeel van de Smart City Update van 7 maart 2018. Of schrijf je in voor de tweedaagse samenvatting van de Smart City Academie van aanstaande maandag/dinsdag 14 en 15 mei 2018. Relaties van Acquire Publishing krijgen een korting van 10 procent op de inschrijvingskostenMeer info: iemke.idsingh@smartcityacademie.nl

 

De Smart City Update wordt woensdag 7 maart gehouden in Rijswijk. Bekijk het volledige programma via deze link.