Bedrijfsnieuws

Industriële onderneming neemt mastenfabrikant Kaal Masten over

VDL Groep heeft Kaal Masten uit Oss overgenomen. Het bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten en bussen en de assemblage van personenauto's heeft alle aandelen overgenomen van de grootste mastenfabrikant van Nederland.

Naast verlichtingsmasten ontwerpt, produceert en plaatst Kaal Masten ook afspanmasten voor bovenleidingen, zendmasten, cameramasten en reclamemasten. “Kaal Masten is een mooie aanvulling op het portfolio van VDL Groep”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “We voorzien synergievoordelen met andere VDL-bedrijven.
 
Iain Light, CEO van A.Hak, moederbedrijf van Kaal Masten: “De afgelopen tijd heeft A.Hak een nieuwe langetermijnstrategie ontwikkeld die met name wordt gekenmerkt door een sterkere focus op de kernactiviteiten. We hebben de ambitie om een leidende marktpartij te zijn op het gebied van de aanleg en inspectie van ondergrondse infrastructuur. Kaal Masten is een mooi bedrijf dat duurzame en hoogwaardige producten levert, maar die passen niet goed bij onze hernieuwde focus. Met VDL Groep hebben we een partij gevonden die wil investeren in de verdere groei en ontwikkeling van Kaal Masten.”

Deel dit artikel