Nieuws

Praat mee over programma Ruimte en Licht Congres 2018

Op 15 november aanstaande organiseren NSVV, OVLNL en het vakblad Ruimte en Licht (Acquire) het derde Ruimte en Licht Congres. Thema is: omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting. Voor de programmering van dit congres is een Raad van Advies ingesteld. Daarnaast nodigen we via deze open uitnodiging disciplines uit om dinsdagmiddag 10 juli in Utrecht mee te praten over de inhoud van dit congres.

 

Dinsdag 10 juli  14.00-16 uur komen we bij elkaar in de CROW-vestiging in kantoorgebouw 'Sijpesteijn' in Utrecht, naast Utrecht Centraal Station (Jaarbeurszijde), op de 3e etage, in zaal Fiets. 


Omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting

Thema van het Ruimte en Licht congres 2018 is omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting. Niet de techniek, de richtlijnen, of esthetica maar de mens – de beleving van de gebruiker van de openbare ruimte - komt in deze benadering centraal te staan.  


Paradigmashift  in het OVL vakgebied

Een van de consequenties van deze paradigmashift is dat andere ontwerpdisciplines, dat andere disciplines  (landschaps/architecten, stedenbouwkundigen, stadmakers, burgers, gedragspsychologen, centrummanagers) mee gaan praten. De gevolgen voor de sector gaan nog veel verder. En dat roept allerlei vragen op. Doel van het congres is om een aantal van die vragen te beantwoorden. Zowel in het plenaire deel met key notes, maar ook in verdiepingssessie, stadssafari e.d.. 

 

Wat wordt er van u verwacht tijdens de bijeenkomt op 10 juli? 

• Stel kritische, maar opbouwende vragen over het dagthema en/of lever suggesties. 

• Wat zijn volgens u de belangrijkste consequenties voor het OVL vakgebied van de verschuiving naar omgevingsgericht ontwerpen en het postulaat ‘de mens centraal’? En hoe vertaalt zich dat naar de praktijk? 

• Welke nieuwe doelgroepen als stakeholders zouden in ieder geval aanwezig moeten zijn op het congres? 

 Impliceert omgevingsgericht ontwerpen van ovl ook dat je de dagsituatie van de betreffende openbare ruimte in je ontwerp betrekt?                  

• Kent u interessante voorbeeldprojecten die als leerstuk voor andere gemeenten zouden kunnen gelden? 

• Welke praktische onderwerpen (en sprekers) zouden aan bod moeten komen? 

 Tijdens het congres wordt ook dit jaar de OVLNL Inspiration Award uitgereikt. Een waardevol items in het programma maar het aantal inzendingen kan beter. Hebt u tips om aantal et vergroten? En hoe zou je anderszins de positie van Award kunenn verbeteren?  

• Wilt u zitting nemen in de jury? 

• Wat verder ter tafel komt aan suggesties  


Komt u ook? 

Vast dank voor de te nemen moeite en hopelijk tot de bijeenkomst op 10 juli in Utrecht. 


Als u deel wilt nemen aan de bijeenkomst in Utrecht, dan kunt u zich hier aanmelden. 

  

Deel dit artikel