Nieuws

Maastunnel omgetoverd tot tunnel der liefde

Het voetgangersgedeelte van de Rotterdamse Maastunnel krijgt een ''liefdevolle update'. Dit stuk van de Maastunnel wordt in de Rotterdam Art Week, die plaatsvindt van 8 t/m 15 februari, omgetoverd tot de 'Tunnel of Love'.

De transformatie wordt uitgevoerd door studio Vollaerszwart en is een liefdesverklaring van het kunstenaarsduo aan alle Rotterdammers en een verjaardagscadeau voor de Maastunnel. De voetgangerstunnel wordt getransformeerd in een suikerzoete fantasiewereld die voorbijgangers besmet met het liefdesvirus.

Hartverwarmend

Aangelicht door blacklight vormen 35.000 fluorescerende hartvormige stickers een oogverblindend visueel spektakel in de 580 meter lange tunnel. Kunstenaar Madje Vollaers geeft een impressie van de tunnel: "Wie door de tunnel loopt, ondergaat een bijzondere ervaring, een bijna fysieke beleving die je nooit meer vergeet."

Liefde voor de stad

Het realiseren van de Tunnel of Love in de Maastunnel is voor de kunstenaars een droom die uitkomt. Pascal Zwart: "Wij wilden Rotterdam een liefdesverklaring geven. De stad heeft ons werk vanaf het begin omarmd waardoor we een geheel nieuwe culturele discipline hebben kunnen ontwikkelen."


De Tunnel of Love is een treffend verjaardagscadeau voor de Maastunnel. De 'oude dame', zoals de Maastunnel doorgaans ook wel genoemd wordt, viert op Valentijnsdag haar 77e verjaardag. Het is overigens niet de eerste keer dat de tunnel in het teken van de liefde staat. Op het 75-jarig jubileum van de tunnel hernieuwden vier stellen hun huwelijksgeloften in het roltrapgebouw. Enkele maanden later startte de renovatie en restauratie van het rijksmonument.

Vorderingen

Inmiddels is de westelijke autobuis gereed. Komende zomer zal ook de oostelijke autobuis weer geopend worden. Aansluitend zijn de fiets- en voetgangerstunnel aan de buurt. 

 

 

 Deel dit artikel