Rotterdammers over duurzaamheid: luchtkwaliteit prioriteit

maandag 10 augustus 2015
timer 2 min
Rotterdammers vinden luchtkwaliteit ‘heel belangrijk’ voor de stad. Voor verbetering van de luchtkwaliteit en het milieu lijken vooral de overheid en het bedrijfsleven aan zet. Dit blijkt uit de Omnibusenquête over duurzaamheid onder bijna 5500 Rotterdammers.

Het onderwerp ‘duurzaamheid’ is in de enquête opgedeeld in verschillende onderdelen, waaronder luchtkwaliteit, de aanwezigheid van groen en energiebesparing. ‘Schone lucht’ wordt door 68 procent van de ondervraagden aangemerkt als ‘heel belangrijk’. Verder merken ze dat Rotterdam groener wordt en waarderen ze dat ook: 59 procent van de ondervraagden ervaart Rotterdam als groen en 79 procent is tevreden over het groen in de buurt.

 

Actiebereidheid

In de enquête kwam ook de actiebereidheid wat betreft deze onderwerpen naar voren. Bijna de helft van de ondervraagde Rotterdammers was nog niet tevreden over de eigen bijdrage (44 procent) en die van andere Rotterdammers (46 procent). Maar ze kijken wat betreft de actiebereidheid vooral naar het bedrijfsleven (54 procent), de Nederlandse overheid (49 procent) en de gemeente Rotterdam (47 procent).

 

Voor de Omnibusenquête van 2015 werden 3780 Rotterdammers vijf keer benaderd. Van hen hebben 5453 de enquête ingevuld. Dat is ongeveer 29 procent. De Omnibusenquête wordt schriftelijk verspreid onder een aselecte groep mensen die bij de gemeente staat ingeschreven als bewoner.


Meer informatie: de duurzaamheidsrapportage van de Omnibusenquête, ‘Rotterdammers over duurzaamheid 2015’.

Rotterdammers over duurzaamheid: luchtkwaliteit prioriteit

68 procent van de ondervraagde Rotterdammers merkt schone lucht aan als ‘heel belangrijk’ en 79 procent is tevreden over het groen in de buurt. Foto door: Victor Maschek / Shutterstock.com.