Nieuws

Ambitieus lichtproject Jouw Licht op 040 stopt

Vanwege teleurstellende resultaten trekt gemeente Eindhoven de stekker uit het project Jouw Licht op 040. Ook opdrachtnemer Signify/Heijmans was betrokken bij het project.

"Ondanks de tomeloze inzet van alle partijen en de nodige investeringen in tijd en geld, is gebleken dat de verwachte resultaten helaas teveel achterblijven", stelt het persbericht op de website. 

Leefbaarheid

Het doel van het project was om te zien hoe openbare verlichting kan bijdragen aan de leefbaarheid in een stad. Jouw Licht op 040 liep sinds december 2016 en wordt nu dus voortijdig stopgezet, per 1 december 2019.

Samenwerken kost meer tijd dan gedacht

"De wens om naast het consortium ook het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en inwoners actief bij innovatieve opgaven te betrekken blijkt lastiger te realiseren dan vooraf verwacht. Het blijkt dat met elkaar samenwerken om de gezamenlijk beschreven maatschappelijke opgaven op te lossen meer tijd en specifieke professionele aandacht vraagt dan werd ingeschat. Mede daardoor blijft de snelheid om te komen tot concrete producten en diensten achter op de planning. Door het project ‘Jouw Licht Op 040’ voortijdig te beëindigen, wordt een extra geld- en tijdinvestering voorkomen." 

 

Lees hier het volledige persbericht

 

Deel dit artikel