Nieuws

Inspirerende eerste editie Ruimte en Licht Festival

Een bomvol programma met pitches, kennissessies, walking dinner en GLOW-wandeling waren de ingrediënten voor de eerste editie van het Ruimte en Licht Festival, dat afgelopen donderdag in Eindhoven werd gehouden. IGLUU in Eindhoven was gastlocatie voor dit nieuwe evenement, dat door de bezoekers als zeer positief werd beoordeeld.

Het Festival, onder bezielende leiding van dagvoorzitter Daaf de Kok (inclusief lichtgevend hoedje), ging meteen feestelijk van start met de uitreiking van het IGOV-speldje. Deze eer viel dit jaar te beurt aan Johan Jonker van de gemeente Dordrecht, die zich al jarenlang inzet voor openbare verlichting. Daarna werd de gang gemaakt naar één van de zalen, met toepasselijke namen als Led en Lumen, voor de eerste ronde kennissessies en praktijktafels.

 

De lunch werd gebruikt in de plenaire ruimte, waar ook de partners van het Ruimte en Licht Festival een plekje hadden en voldoende ruimte was om te netwerken. Aansluitend werd de eerste ronde pitches voor de Inspiratie Award gehouden, in 2 minuten mochten de sprekers hun idee of project uit de doeken doen.

 

Inspiratie Award

Een vol middagprogramma met drie kennissessies, een tweede ronde pitches en praktijktafels volgde, waarna de Inspiratie Award werd uitgereikt. Deze prijs, voor het meest inspirerende idee, project of plan, ging naar Licht en Donker Advies voor het Beeldend Beleidsplan. “Een effectief instrument om de communicatie tussen burgers, OVL-ers, ontwerpers van de openbare ruimte en bestuurders te vergemakkelijken”, aldus de jury. Een overduidelijk beduusde Jaklien Vlasblom ontving uit handen van juryvoorzitter Wijnand Beemster de award.

 

Het Walking Dinner was de opmaat naar het avondprogramma. De bezoekers deden onder leiding van een viertal gidsen een GLOW-wandeling. Na afloop keerde de groep terug naar IGLUU, omdat met een borreltje de dag goed af te sluiten.

 

Tot volgend jaar!

De reacties op de uitgedeelde evaluatieformulieren waren positief: ‘Goede sprekers’, ‘Het vakgebied breed neergezet’ en ‘Heel divers programma’ waren slechts enkele van de goede reacties na afloop. ‘Tot volgend jaar’, schreef ook een bezoeker, iets waar de organisatie zich graag bij aansluit. Uitgeefdirecteur Geert Dijkstra van Acquire Publishing, samen met OVLNL organisator van het Ruimte en Licht Festival, kijkt met een tevreden gevoel terug op de dag: “Samen met de Vakbeurs in Nieuwegein in het voorjaar vormt het Festival dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij licht in de openbare ruimte. Tijdens het Festival staat kennisdeling centraal. En op basis van de positieve reacties van sprekers, deelnemers, sponsors en kennispartners kijk ik met een goed gevoel terug op het eerste Ruimte en Licht Festival. De variëteit en kwaliteit van de 16 kennissessies, de inspirerende locatie en de GLOW-wandeling worden gewaardeerd. Op naar volgend jaar dus!”

 

Presentaties

Kon u er dit jaar niet bij zijn? Of wilt u een presentatie nog eens rustig teruglezen? Hier worden de komende dagen alle presentaties gepubliceerd.

Deel dit artikel