Nieuws

Beweegtuin geopend in Delft

Er is natuurlijk geen mooier moment denkbaar dan de combinatie van schitterend weer, de Nationale Sportweek en de oplevering van een Beweegtuin. Dat viel allemaal samen toen in Delft een groen beweegpark met fitnessapparaten en speeltoestellen officieel in gebruik werd genomen.

Beweegtuin geopend in Delft

 

Mannen in pakken


Wethouder Raimond de Prez deed dat door, onder anderen vergezeld van andere mannen in pakken, te laten zien dat de fitnessapparatuur (het paradepaardje van de Beweegtuin) door iedereen zo te gebruiken is en dat een supersportieve outfit daarvoor geen noodzakelijke voorwaarde is.

Verrijking voor de binnenstad


De Prez gaf overigens gemeenteraadslid Stephan Brandligt een rol in het officiële moment. Brandligt is dan ook de initiatiefnemer van deze unieke voorziening, die in samenspraak met buurtbewoners en medewerkers van de Gemeente tot stand is gekomen. “In 2007 heb ik het idee geopperd om op deze plaats, na de sloop van de bibliotheek, een grasveld aan te leggen. Later is het idee van en beweegtuin ontstaan en in 2009 is er door de Gemeenteraad geld voor de uitvoering beschikbaar gesteld. Ik moet eerlijk zeggen dat het veel meer is geworden dan wat we hadden gedacht. Het ziet er fantastisch uit, een verrijking voor de binnenstad waar zo weinig ruimte voor groen en bewegen is. Het is vooralsnog een tijdelijke voorziening, maar wie weet wat er gebeurt als deze Beweegtuin een groot succes wordt. Ik ben er heel blij mee”.

Bewegen, spelen, sporten en ontmoeten


Ook De Prez was in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Het is niet alleen een mooie plek om te bewegen, spelen en sporten, maar ook om elkaar te ontmoeten en op de bankjes of boomstammen te kijken naar alles wat er gebeurt. Het is juist de combinatie van outdoorfitness voor de oudere leeftijdsgroep, schommeleiland, zandbak, pannavoetbalkooi en jeu de boulesbaan die iedereen de mogelijkheid geeft hier actief te zijn”.

Beweegnorm


Ter stimulans: “Maak je drie keer per week een rondje langs de tien fitnesstoestellen, dan voldoe je aan de Beweegnorm”, aldus instructeur Rob Boogmans. Het gebruikte Standing Strong-concept laat dan ook alle spiergroepen in actie komen. Bij het door leverancier van speel- en beweegapparaten Yalp geïntroduceerde concept hoort trouwens ook dat vaste gebruikers opgeleid kunnen worden tot instructeur, zodat er steeds meer begeleiding en stimulering gaat optreden, en een speciale website waar een ‘community’ op gaat ontstaan waar men ervaringen en prestaties op het fitnessparkoers met andere gebruikers kan uitwisselen.

Bron:

Delft op Zondag

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd