Nieuws

Sportveld Waalstraat Enschede vernieuwd

Sportveld Waalstraat Enschede weer als nieuw Het nieuwe multifunctionele sportveldje aan de Waalstraat in Enschede is. Medewerkers van de firma Yalp zijn volop bezig geweest met de aanleg van een kunstgrasveld (met boarding), waarop gevoetbald, getennist en gebasketbald kan worden.

Sportveld Waalstraat Enschede vernieuwd

{igallery 208}

Sportveld Waalstraat Enschede weer als nieuw

Het nieuwe multifunctionele sportveldje aan de Waalstraat in Enschede is. Medewerkers van de firma Yalp zijn volop bezig geweest met de aanleg van een kunstgrasveld (met boarding), waarop gevoetbald, getennist en gebasketbald kan worden.

Mulifunctioneel sportveld


Deze in opvallend frisse kleuren vormgegeven sportvoorziening kostte de gemeente Enschede circa 40.000 euro. Het sportveld is recent compleet gemaakt met een boarding en voetbaldoeltjes. Het Yalp-veldje is gesitueerd achter het onderkomen van de stichting Ender. De twee sportvelden die tot voor kort naast dit gebouw lagen, zijn opgeruimd. Bij de invulling van het nieuwe sportveldje was vanuit de buurt vooral aangedrongen op een tennisbaan. Dit sportveld is multifunctioneel.

Ontmoetingsplek elders in wijk


Rian Olthof van het stadsdeel Noord geeft aan dat Yalp ook verantwoordelijk is voor de interactieve speelplek in het nabijgelegen wijkpark. In dat park wordt nog voor de zomervakantie een ontmoetingsplek voor jongeren gerealiseerd op de plek waar nu nog ‘Vissendans’ staat. Dit kunstwerk van de IJslandse kunstenaar Nanna Skúladóttir krijgt een andere plek in het buurtpark.

Participatie tegen vernieling


Voor de ontmoetingsplek werkt de gemeente samen met de kunstruimte Tetem, de welzijnsorganisatie Alifa en de stichting Ender. Olthof: “Via Tetem hebben we twee kunstenaars van Tetem ingeschakeld. Om de kans op vernielingen te verkleinen, is ervoor gekozen om de jongeren ook zelf mee te laten werken. Via Alifa is een groep allochtone jongeren uit Deppenbroek bij het project gehaald. Zij maken een ontwerp dat wordt voorgelegd aan een toetsingscommissie. Volgende maand moet het definitieve ontwerp er zijn. Daarna is het de bedoeling dat de jongeren in de uitvoering ook meehelpen waar dat mogelijk is.”

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel