Dag van de Openbare Ruimte verhuist naar Jaarbeurs Utrecht

woensdag 25 november 2015
timer 2 min
Vanwege de gestage groei verhuist de Dag van de Openbare Ruimte na twaalf jaar van Houten naar Utrecht. Vanaf 2016 zal de jaarlijkse beurs plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

De beurs groeit in Expo Houten uit z'n jasje, terwijl er juist behoefte is aan uitbreiding. Ook wordt een in 2015 wel verleende vergunning voor een tijdelijke uitbreiding van de beursvloer wellicht niet opnieuw verleend in 2016. De jaarlijks groeiende bezoekersstroom kan in Expo Houten niet meer worden gefaciliteerd en beursorganisator ExpoProof moest al enige tijd noodgedwongen werken met een wachtlijst voor bedrijven die als exposant willen meedoen. Voor die bedrijven is er vanaf nu wel gelegenheid om een stand te reserveren.


Marcel Beelen, operationeel directeur bij ExpoProof, kijkt terug op een zeer goede jarenlange samenwerking met Expo Houten. “We hebben altijd zeer plezierig samengewerkt en de locatie in Houten was perfect vanwege de sfeer. We zijn ons zeer goed bewust dat de Dag van de Openbare Ruimte mede daardoor heeft kunnen groeien tot wat hij nu is. Met de overstap naar de Jaarbeurs hebben we dan ook gefocust op drie belangrijke aspecten, de sfeer blijft in tact, de organisatie blijft volledig in handen van ExpoProof en het concept blijft hetzelfde. Geen enorm grote stands maar standaard standbouw van bescheiden omvang, gratis koffie, thee en fris in de gangpaden, gratis lezingen en de borrel met bitterballen blijft traditiegetrouw. De grote winst zit hem in de ruimschoots aanwezige parkeerfaciliteiten bij de Jaarbeurs en de bereikbaarheid via openbaar vervoer, met Utrecht Centraal voor deur”, aldus Marcel Beelen.


Met de verhuizing van de Dag van de Openbare Ruimte wordt overigens niet helemaal afscheid genomen van de beurslocatie in Houten. ExpoProof organiseert er nog de vakbeurzen Dag van Verkeer & MobiliteitDag van de Sportaccommodaties en de onlangs nieuw gelanceerde beurs Water in de Openbare Ruimte.