Dick Bruna verkeersmateriaal bij Friese basisschool

vrijdag 18 september 2015
timer 1 min
Om de schoolomgeving verkeersveiliger te maken, heeft basisschool KNS De Reinbôge in Tersoal er samen met de gemeente voor gekozen om attentieverhogend verkeersmateriaal met de vrolijke tekeningen van Dick Bruna te plaatsen.

De herkenbare illustraties moeten automobilisten, maar ook de schoolgaande kinderen bewust maken van hun rol in het verkeer. Op de stoeptegels is daarnaast een rijmpje aangebracht waarmee de kinderen spelenderwijs leren hoe ze moeten handelen. Speciaal voor de scholen en kinderopvang in Friesland is het programma (deels) naar het Fries  vertaald. Nadat vorig jaar in Tytsjerksteradiel al Friese stoeptegels zijn geplaatst is Tersoal nu de tweede gemeente waar dit gebeurt.
 

Lespakket

Opvallend aan de methode van Leer in het Verkeer is de koppeling met het speciaal ontwikkelde lespakket. De kleuterklassen van KNS De Reinbôge starten de komende periode met de leskist vol materiaal dat de kinderen al knutselend, zingend en spelend voorbereid op deelname aan het verkeer. Voor de peuters bij de voorschoolse opvang is eveneens een lespakket samengesteld.