Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte '10

maandag 5 juli 2010
timer 2 min
CROW Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2010 CROW brengt deze maand een nieuwe Kwaliteitscatalogus openbare ruimte uit ter vervanging van de publicatie uit 2007. De publicatie bevat de landelijke standaardnormen voor het onderhoud van de kwaliteit van de openbare ruimte, weergegeven als meetbare criteria met duidelijke omschrijvingen en illustraties.
Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte '10


Kwaliteitniveaus


De Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte geeft landelijke standaardnormen voor het beheer van de openbare ruimte. De normen bestaan uit meetbare criteria met duidelijke omschrijvingen en illustratieve beelden. Met deze catalogus kunnen provincies en gemeenten het gewenste kwaliteitsniveau van de openbare ruimte vastleggen. De catalogus onderscheidt vijf kwaliteitsniveaus: A+, A, B, C en D. Als beheerders kunt u met de kwaliteitscatalogus eenvoudig de juiste beelden en prestatie-eisen in uw eigen beheerproces introduceren.


Beleid, uitvoering en bestek


De kwaliteitscatalogus kan worden gebruikt om op beleidsniveau ambities te formuleren en te monitoren. Op uitvoeringsniveau kunnen opdrachten worden geformuleerd voor opdrachtnemers. Met de ontwikkelde meet- en verrekenmethode is de kwaliteitscatalogus bovendien te gebruiken voor het maken van en toezicht houden op RAW-beeldbestekken. De publicatie is vanaf half juli te bestellen via de website van CROW.


Online Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte


De online Kwaliteitscatalogus wordt op 6 juli aanstaande overgezet naar de nieuwe Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2010. Voor dit product is een licentie nodig. Met de online kwaliteitscatalogus stelt u eenvoudig uw eigen kwaliteitshandboek of schouwformulier samen. U kunt het ook gebruiken om een RAW-beeldbestek op te stellen voor de aanbesteding van onderhoudswerkzaamheden. Bepaal voor ieder object uit uw openbare ruimte het gewenste kwaliteitsniveau op een van de 200 schaalbalken. Ieder kwaliteitsniveau wordt omschreven aan de hand van een foto, een beschrijving van het criterium en een meetbare norm.