Project

Multiveld voor sportcentrum Amsterdam

In Amsterdam Nieuw-West is onlangs het sportcentrum Ookmeer geopend. Een nieuw onderdeel van het moderne sportcomplex is het multiveld. Dit outdoor speelveld dat door Stedon is gerealiseerd, bestaat uit een dubbele tennisbaan gecombineerd met een handbalveld.

Multiveld voor sportcentrum Amsterdam

 

Waterdoorlatend


De sportvloer is vervaardigd van St-DB-Drainbeton met een toplaag van Stedicoat. Een belangrijk voordeel van het gebruikte materiaal is de waterdoorlatende eigenschap. Hierdoor blijft de sportvloer droog en is altijd bespeelbaar. Daarnaast heeft de vloer een duurzaam karakter en is hij vandalismebestendig. Door de open structuur van het oppervlak wordt geluid gereduceerd. Het sportveld is door ISA Sport BV goedgekeurd en gecertificeerd volgens de NOC*NSF normen. Dit betekent dat het veld kan worden gebruikt bij officiële (inter)nationale wedstrijden op topniveau. Dit multiveld is bij een sportcentrum gelegd, maar het ook mogelijk om het veld in de openbare ruimte aan te leggen.

Sportcampus

Grenzend aan de Hogeschool van Amsterdam is sportcentrum Ookmeer van oudsher één van de locaties in Nederland waar topsport wordt beoefend. Om deze functie ook voor de toekomst te behouden, is het essentieel dat zowel de onderwijsfaciliteiten als de trainingsfaciliteiten op sportgebied van het allerhoogste niveau zijn. Dit wordt gerealiseerd door naast de bouw van het nieuwe sportcentrum met haar nieuwe voorzieningen, ook de campus van de Hogeschool aan te passen. Hierdoor ontstaat een bruisende sportcampus die enerzijds voldoet aan de eisen van (inter)nationale topsporters en anderzijds aantrekkelijk is voor de plaatselijke sportverenigingen, buurtbewoners en studenten.

Eisen NOC*NSF

Om een rol van betekenis te kunnen (blijven) spelen binnen de nationale en internationale topsport is er bij de bouw van het sportcentrum rekening gehouden met een aantal strenge eisen. Zo gelden er voor sportvloeren specifieke normen die door de NOC*NSF zijn vastgesteld. Uitgangspunten hierbij zijn: sportfunctionaliteit, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. De controle hierop wordt uitgevoerd door het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA).

Stedon

Naast sportvoorzieningen levert Stedon een groot assortiment aan andere producten voor de inrichting van openbare ruimten. Voorbeelden hiervan zijn o.a zitelementen, planten/bloem bakken, groei geleiders en meubilair zowel standaard als op maat gemaakt. Bovendien wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met specifieke wensen doordat formaat, indeling en kleur veelal flexibel aanpasbaar zijn. Stedon is opgenomen in de erkende en gecertificeerde sportvloerenlijst van ISA Sport BV. Hiermee voldoen de vloeren aan de eisen en normen die gesteld worden aan een sportvloer voor professioneel gebruik. 

 

Deel dit artikel