Nationale Klimaat Expo 2024

apr17
Pompen of verzuipen, volgens de Dikke Van Dale betekent dat: 'het gevaar is groot; men moet zijn uiterste krachten inspannen, alles op het spel zetten om de zaak te redden'. Ontdek hoe we ons kunnen aanpassen aan klimaatverandering tijdens de Nationale Klimaat Expo (NKE) op 17 en 18 april in Expo Houten. De NKE biedt daarvoor een unieke gelegenheid en brengt toonaangevende experts, innovatieve technologieën en inspirerende initiatieven samen die onze leefomgeving veerkrachtiger maken. 
NKE 2023

De klimaatverandering heeft grote gevolgen en zorgt niet alleen voor steeds heftigere regenbuien, maar ook voor hittestress en droogte. Openbare ruimte, met name ook in de stedelijke gebieden, zal dus klimaatbestendig moeten worden ingericht. Daarnaast is er de uitdaging voor een duurzame, biodiverse, toekomstgerichte leefomgeving. 
 
“Klimaatverandering is vandaag de dag nog steeds iets waar we veel mee bezig zijn”, begint Marc de Winter van beursorganisator ExpoProof te vertellen. “De leefomgeving is te nat, te droog en te warm en daar móeten we wat aan doen. Juist daarom moeten we inzetten op klimaatadaptatie. Hoe en waarom, dat zie je op de NKE.” 

2023 groot succes 

In 2023 was de NKE een groot succes. In totaal haalden en deelden 1650 bezoekers en 411 professionals in de stands hun kennis op de beursvloer, met als gezamenlijk streven het klimaatbestendig maken van Nederland, veelal met natuurinclusiviteit en biodiversiteit als uitgangspunt. Ook dit jaar komen honderden professionals samen om kennis te delen, inspiratie op te doen en zich te laten informeren over de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op het gebied van de klimaatadaptieve, biodiverse stad en leefomgeving. 

Het nieuwe beursconcept, dat vorige editie werd gelanceerd, is dit jaar verder uitgewerkt en verbeterd. “Hierin hebben we een goede 50/50-verdeling tussen kennis en bedrijven”, legt De Winter uit. “De NKE biedt dus echt een mix tussen netwerken en kennisuitwisseling. Verder is het goed om te vermelden dat we ons tijdens deze beurs focussen op direct toepasbare producten.”  

Verschil kunnen maken 

Daarnaast wil De Winter benadrukken dat hij met deze beurs vooral wil laten zien dat het ook ánders kan. “Binnen deze beurs willen we gemeenten graag op het hart drukken om niet terug te grijpen op vaste patronen, maar juist ook verder te kijken. Er is zóveel waarmee je echt het verschil kunt maken. Dat willen we vooral naar voren brengen op onze beurs.” 

Op de Nationale Klimaat Expo worden alle mogelijkheden, problemen en oplossingen rond klimaatbestendige en biodiverse openbare ruimte getoond en besproken. Zo vindt u onder meer innovatieve producten voor bestrating, platte daken, groenvoorzieningen, pleinen en hemelwaterafvoer en -opvang. Tijdens een actueel lezingenprogramma worden visies en maatregelen besproken door deskundigen. 

Leer in Houten over duurzame stadsplanning, biodiversiteit, waterbeheer en meer. Dat kan in verschillende vormen. “Zo zijn er onder meer diepgaande lezingen, speedsessies over innovaties, interactieve tafelsessies. Er is voor ieder wat wils. We willen met deze beurs laten zien hoe wij de ideale beursdag voor ons zien én kunnen realiseren. De Nationale Expo is voor ons hét paradepaardje onder de beurzen.” 

Klimaat Expo. lees ook: 

Meer informatie over de Nationale Klimaat Expo

NKE

 

Logo Nationale Klimaat Expo

Datum / tijd

17 april 2024
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meExpo Houten Meidoornkade 24 Houten , Nederland.