Investeren in het welzijn en de toekomst van de samenleving op de Vakbeurs Openbare Ruimte

maandag 25 september 2023

Investeren in openbare ruimte is investeren in het welzijn en de toekomst van een samenleving. Bezoek daarom op 27 en 28 september de 19e editie van Vakbeurs Openbare Ruimte in hallen 2, 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht. Bij meer dan 500 bedrijven vindt u alle denkbare producten en diensten voor ontwerp, inrichting, onderhoud en/of beheer van onze gezamenlijke leefomgeving. Bovendien kunt u kosteloos tientallen lezingen bijwonen. 

Een leefbare openbare ruimte vormt het kloppend hart van een stad of gemeenschap en speelt een essentiële rol in het welzijn van haar inwoners. Het belang van een dergelijke ruimte reikt verder dan alleen esthetiek; het beïnvloedt direct de levenskwaliteit, sociale interacties en het algehele gevoel van verbondenheid.  

Allereerst bevordert een leefbare openbare ruimte fysieke en mentale gezondheid. Groene parken, goed onderhouden trottoirs en toegankelijke sportfaciliteiten nodigen uit tot beweging en ontspanning. Door deze ruimtes te koesteren, wordt lichaamsbeweging gestimuleerd en stress verminderd, wat resulteert in gezondere burgers.  

Ontmoetingsplaats 

Bovendien fungeert een aangename openbare ruimte als een ontmoetingsplaats waar gemeenschapsbanden worden versterkt. Pleinen, cafés en culturele evenementen brengen mensen van diverse achtergronden samen en bevorderen sociale interactie. Dit draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin mensen begrip ontwikkelen voor elkaars cultuur, meningen en tradities.  

Tot slot draagt een leefbare openbare ruimte bij aan het milieubewustzijn. Duurzaam ontworpen parken en groene zones dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en bevorderen biodiversiteit. Dit creëert niet alleen een gezondere omgeving voor mens en dier, maar draagt ook bij aan de bewustwording van het belang van ecologisch behoud. 

Breed belang 

Kortom, het belang van een leefbare openbare ruimte strekt zich breed uit. Het beïnvloedt gezondheid, welzijn, sociale cohesie en milieuwaarden. Investeren in openbare ruimte is investeren in het welzijn en de toekomst van een samenleving. Bezoek daarom op 27 en 28 september de negentiende editie van Vakbeurs Openbare Ruimte in hallen 2, 3 en 4 van Jaarbeurs Utrecht.  

Bij meer dan 500 bedrijven vindt u alle denkbare producten en diensten voor ontwerp, inrichting, onderhoud en/of beheer van onze gezamenlijke leefomgeving. Schuif aan bij een of meer van de tientallen lezingen waarin actuele onderwerpen de revue passeren. Bezoek van zowel de beursvloer als van de lezingen is gratis.  

Eén voucher geldt voor beide dagen, openingstijden zijn op woensdag en donderdag van 9:00u tot 17:00u. Ga naar www.openbareruimte.nl voor meer informatie.