Rapportage binnen één week met nieuwe applicatie Normec Rei-Lux

dinsdag 24 oktober 2023

Normec Rei-Lux is een meetbedrijf dat de stabiliteit van lichtmasten, muurverankeringen en soortgelijke verankerde objecten meet met behulp van een gepatenteerde 3D-meetmethodiek. De metingen zijn gericht op het veilig verlengen van de levensduur van de objecten, waardoor kosten worden bespaard en onnodige CO2-uitstoot wordt voorkomen. Met de nieuwe webbased-applicatie zijn de meetresultaten van de objecten binnen een aantal seconden na de meting al inzichtelijk voor Normec Rei-Lux, wat de doorlooptijd van projecten aanzienlijk verkort. 

De gegevens die de opdrachtgever aanlevert, worden met drie muisklikken geïmporteerd in de applicatie. De objecten worden vervolgens weergegeven op een kaart in Google Maps. “Hiermee wordt de benodigde voorbereidingstijd significant verkort en kan er snel een goede planning worden gemaakt,” vertelt Peter van den Herik, operationeel directeur van Normec Rei-Lux. 

“Op de locatie zetten de meettechnici alle meetgegevens direct in de applicatie. Na een dubbelcheck door de binnendienst wordt de rapportage binnen één week opgeleverd aan de opdrachtgever. Eventuele vervolgstappen, zoals het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden of het bestellen van LED-armaturen of masten, kunnen hierdoor gelijk in gang worden gezet.” 

Alles inzichtelijk 

De opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de rapportages online in te zien via desktop of smartphone. “In de applicatie is in één overzicht te zien welke objecten bijvoorbeeld zes jaar garantie hebben, welke nog gemeten moeten worden en welke direct verwijderd moeten worden om de openbare veiligheid te garanderen.” 

Daarnaast kunnen de rapportages, indien gewenst, ook worden geëxporteerd in verschillende bestandsformaten zoals PDF of Excel. De gegevens zijn ook nog eens geschikt om eenvoudig te uploaden in het beheersysteem van de opdrachtgever.” 

Inzetten op duurzaamheid 

Het volledig digitaliseren van het gehele proces draagt ook bij aan de ambitie van Normec Rei-Lux om volledig ‘paperless’ te gaan werken, het bespaart namelijk jaarlijks meer dan tienduizend A4’tjes. “Samen bouwen we aan een groenere toekomst, waarin innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan”.