Artikel

App transformeert Rotterdamse openbare ruimte in sportwalhalla

Een bankje om op te zitten? Een trap om hoogteverschil te overbruggen? Met de app Fit Happens 010 veranderen objecten in de openbare ruimte in sporttoestellen. Sporten in Rotterdam was nog nooit zo toegankelijk.

De app Fit Happens 010 maakt zichtbaar hoe je straatmeubilair en andere objecten in de ruimte om je heen kunt gebruiken bij bootcamp- of fitnessoefeningen. 20 verschillende objecten zijn gekoppeld aan meer dan 200 oefeningen, waardoor samen bijna 600 combinaties ontstaan.

 

De app biedt bovendien 20 routes door heel Rotterdam, over pleinen en door parken. De gebruiker krijgt een melding zodra hij zich in de buurt van een object bevindt waar hij een oefening op kan uitvoeren.


De Fit Happens 010 app is een initiatief van Marianne Ploegmakers, personal trainer. “Sinds 2012 geef ik buitentrainingen in Rotterdam aan jong en oud. Ik maak hierbij gebruik van het aanwezige straatmeubilair. Zowel de deelnemers als passanten reageren erg enthousiast op de wijze waarop wij de hele stad als sportterrein gebruiken. Deze geweldige manier van sporten wil ik aan meer mensen laten zien. Vanaf nu is dat mogelijk met deze app”. 

 

Als de applicatie aanslaat onder Rotterdammers, dan wordt gekeken of het ook mogelijk is om de app in andere steden uit te rollen.

Deel dit artikel