Eerste digizine van Straatbeeld gratis te lezen

donderdag 16 november 2023

Met trots presenteren we het eerste digizine van Straatbeeld. Het thema is duurzaamheid en deze editie is gratis te lezen.

Straatbeeld verschijnt dit jaar vijf keer op papier en één keer digitaal. En nummer 5 is dat digitale nummer. Het thema van dit nummer is duurzaamheid en daarvoor vroegen we Floris Boogaard, lector ruimtelijke transformaties bij het Kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool Groningen, of we op het gebied van klimaatadaptatie de ambities van 2050 gaan halen.

En we namen een kijkje in Tilburg, dat een van de meest versteende binnensteden van Europa had. We spraken de gemeente over hoe ze de vergroening vorm hebben gegeven. Apeldoorn heeft de ambitie om alle schoolpleinen te vergroenen, hoe krijgen ze dat voor elkaar? In Rotterdam focussen we ons met Tara van Iersel op de gevolgen van de temperatuurstijging voor de leefbaarheid van de binnenstad en wat Rotterdams weerwoord in de openbare ruimte hierop is.

In Den Haag is openbare verlichting de grootste energieverbruiker van de stad. René Oomkes vertelt hoe de stad druk bezig om alle kwikhoudende lampen uit te faseren en te vervangen door ledverlichting. En op Hogeschool Saxion in Enschede was het versteende plein voor de ingang, met zijn tekort aan groen klimaatadaptatie, docent Kristoff Derveaux een doorn in het oog. Hij bespreekt hoe hij met zijn studenten en de gemeente er een duurzaam en klimaatbestendig plein van maakte.

Het digizine met nog meer andere artikelen is hier gratis te lezen

Wil je de papieren nummers van Straatbeeld lezen, die vind je in onze bibliotheek.