iGym Outdoor: innovatief, intuïtief en inclusief trainen

maandag 5 februari 2024

iGym Outdoor is een serie recreatieve fitnesstoestellen voor training in de buitenlucht, voor elke leeftijdsgroep en elk trainingsniveau. Voor tieners, volwassenen, senioren en professionals.

Verschil met gangbare fitnesstoestellen 

Sporten op gangbare fitnesstoestellen die je in de openbare ruimte tegenkomt, spreekt niet iedereen aan. De gewichtsverdeling is wellicht moeilijk instelbaar en soms niet eens aanwezig.  Voor gebruik van de iGym fitnesstoestellen is geen elektriciteit nodig en er wordt ook geen gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Hierdoor heeft iedereen de kans om optimaal te genieten van een krachtinspanning naar eigen behoefte.  

Wat doet iGym Outdoor? 

De innovatieve iGym fitnesstoestellen brengen de sportschoolbeleving naar de buitenruimte en in de natuur. Deze ergonomische toestellen van roestvrij staal zijn uitgerust met gewichten die binnen het toestel zelf op een eenvoudige, veilige en snelle manier verplaatsbaar zijn. De gewichten kun je - net als in de sportschool - verplaatsen naar je eigen trainingsvoorkeur. Doordat de gewichten binnen in het toestel geborgd zijn, is de veilige werking van de toestellen over lange jaren gegarandeerd. De gewichten zijn instelbaar in segmenten van 5 en 10 kg, waardoor de toestellen geschikt zijn voor een leeftijd van 13 tot 99 jaar. 

Het gebruik van de fitnesstoestellen versterkt de conditie en bevordert de gezondheid 

De ergonomische, robuuste en esthetische vormgeving van de iGym fitnesstoestellen zorgt intuïtief voor een anatomisch correcte houding en natuurlijke bewegingen tijdens de training. Het instructieplaatje met pictogrammen geeft aan hoe het toestel te gebruiken. Het resultaat is een fijn gevoel na de training met endorfine in je lijf.  

Beleving en sociaal contact 

De diverse iGym Outdoor fitnesstoestellen laten je alle spiergroepen trainen voor een ultieme buitensportbeleving, ongeacht de locatie: in een park, woonwijk, beweegomgeving, school, het strand of op een plein. 

Een locatie met iGym fitnesstoestellen toestellen is vaak druk bezet met sportende mensen, hetgeen de leefbaarheid, inclusiviteit en de sociale cohesie in de samenleving bevordert. 

Materiaalgebruik 

De iGym fitnesstoestellen zijn volledig gemaakt van roestvrij staal en optioneel te voorzien van een poedercoating in een RAL kleur naar keuze. Ze zijn weersbestendig, ongevoelig voor vandalisme en nagenoeg onderhoudsvrij. Door gebruik te maken van roestvrij staal worden andere, minder duurzame materialen uitgesloten. Tijdens de gegarandeerde levenscyclus van 21 jaar zijn vervangende onderdelen verkrijgbaar. De garantie op materiaal- en constructiefouten bedraagt tien jaar. 

Goede Speelprojecten 
Tilburg 
013 – 455 16 05 
speelprojecten.com