Bedrijfsnieuws

Sint Anthonis start grootschalige uitrol energiebesparende straatverlichting

Met de grootschalige uitrol van duurzame dynamische openbare verlichting zet de gemeente Sint Anthonis een belangrijke stap om energieneutraal te worden. Door de nieuwe LED-verlichting te dimmen als het stil is op straat en alleen te verlichten als er verkeer is, kan de gemeente rekenen op een aanzienlijke energiebesparing.

Eén beheer- en besturingsplatform

Het assetbeheer en het onderhoudsmanagement van alle straatlantaarns gebeurt voortaan met de telemanagement software van Luminext. Van dit areaal worden lichtpunten voorzien van de smart lighting technologie van Luminext en Schréder, wat het op afstand dimmen van de verlichting, het monitoren van het energieverbruik en het monitoren van de werking van de lamp mogelijk maakt. Naast het dimmen van de verlichting om energie te besparen, kan de gemeente extra verlichten tijdens evenementen voor meer veiligheid op straat.

Samenwerking voor de beste oplossing

De onderhoudsmanagementmodules van de beheer- en besturingssoftware zijn geïntegreerd in het onderhoudssysteem van technisch dienstverlener Dynniq voor optimale gegevensuitwisseling en efficiënte storingsherstelprocessen. Martijn Egberts van Dynniq: “Door de goede samenwerking tussen Schréder, Luminext en Dynniq krijgt Sint Anthonis een duurzame oplossing met intelligente LED-armaturen waarmee ze klaar is voor de toekomst”.

Energieneutraal

Sint Anthonis heeft duurzaamheid en de energietransitie hoog op de agenda staan. Ze wil in 2035 energieneutraal zijn.

 

Deel dit artikel