Bedrijfsnieuws

Soluxio installatie bij Waterschap Hollandse Delta

Waterschappen staan vaak voor de uitdaging om afgelegen gebieden zonder ondergrondse infrastructuur te verlichten. Zo ook Waterschap Hollandse Delta. De oplossing die dit Waterschap hiervoor gevonden heeft, is de Soluxio mast. Een nieuwe generatie stand-alone lichtmasten die 100% zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte door ingebouwde zonnepanelen. Op donderdag 8 maart werd een Soluxio mast geïnstalleerd aan de Fortlaan in Numansdorp.

Arie Bijkerk, Medewerker BO VRI OV bij Waterschap Hollandse Delta, was aanwezig bij de eindmontage van de Soluxio mast. Bij de Sapa fabriek in Drunen kreeg hij alle “ins and outs” te zien. De 6 meter hoge, zwart geannodiseerde mast heeft 3 solar modules en een uithouder waaraan een Philips Luma LED armatuur bevestigd is. De reactie van Arie Bijkerk: “Juist op zo’n gevaarlijk punt als de scherpe bocht in de Fortlaan biedt een lichtmast uitkomst. Het maakt de verkeerssituatie een stuk veiliger.”


Samenwerking 

De firma ZIUT, die alle openbare verlichting onderhoudt voor Waterschap Hollandse Delta, installeerde de Soluxio mast. Voor uitvoerder Ronald Voerknecht was het de eerste keer dat hij met een product als de Soluxio werkte. “Een interessant pilot project” , zoals hij het omschrijft. “Doordat er geen electriciteitsnet gelegd hoeft te worden kan het Waterschap geld besparen. Daarnaast is het ook nog eens een elegantere oplossing dan masten met grote zonnepanelen erop.”


Soluxio 

De modulaire Soluxio werkt op geïntegreerde cilindrische zonnepanelen met een hoog rendement. Zelfs in geval van bewolkt weer, lage opbrengst, of indirect zonlicht genereert de lichtmast de gewenste hoeveelheid energie. Deze efficiëncy maakt de Soluxio ook voor Nederland geschikt. De gegenereerde energie wordt in de ingebouwde lithium batterijen opgeslagen. Het intelligente besturingssysteem zorgt ervoor dat het licht automatisch dimt. De opgeslagen energie kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals een bewakingscamera, weerstation of een GPS-systeem.

Deel dit artikel