Nieuws

Future Green City en Vakbeurs Openbare Ruimte gaan samenwerken

Op vrijdag 26 april hebben Future Green City en Vakbeurs Openbare een partnership ondertekend. Met deze samenwerking verwachten beide partijen de groene en duurzame stad meer podium te kunnen geven.

Het doel van Future Green City is het creëren van meer bewustzijn omtrent het bouwen aan de toekomst: het bouwen aan de metropool Nederland van 2040. Om klaar te zijn voor uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd in staat te zijn ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. 


De duurzame en slimme samenleving van de toekomst is een belangrijk thema op de Vakbeurs Openbare Ruimte, immers is werken in en rondom de openbare ruimte het bouwen aan de toekomst. Future Green City opereert onder de vlag van Vereniging Stadswerk Nederland en branchevereniging VHG. De uitgebreide kennis die beide partijen in huis hebben, brengt de kwaliteit van de vakbeurs nog verder omhoog. Daarentegen zorgt de grote populariteit van de beurs onder openbare ruimte professionals voor een groei in het bereik van Future Green City. De samenwerking is dus een perfecte match voor beide partijen. 

Tijdens de vakbeurs, op 2 en 3 oktober in Jaarbeurs Utrecht, zal Future Green City een theater inrichten. In de doorlopende programmering wordt de bezoeker de gelegenheid geboden de laatste kennis te vergaren op het gebied van vele thema's als energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en connectiviteit in ‘smart cities’, maar ook op biodiversiteit, nieuwe vormen van mobiliteit, gezondheid en vrije tijd

 

Jean Paul Boon van Vakbeurs Openbare Ruimte zegt over de nieuwe samenwerking: “Een mooie ontwikkeling. Als onafhankelijk platform juichen wij elk initiatief toe dat kan bijdragen aan een toekomstbestendige openbare ruimte. In een tijdperk waarin er gelukkig steeds meer besef is dat we zuinig moeten zijn op onze planeet, pakken wij vanuit onze faciliterende rol ook graag de handschoen op.” 

Deel dit artikel