Nieuws

Vakbeurs Ruimte en Licht: Feestje voor de verlichtingsindustrie

Voor de vierde keer vindt volgende maand, op 4 juni, de Vakbeurs Ruimte en Licht plaats. Een sfeervol feestje.

Beursorganisator ExpoProof is al jaren het bedrijf achter een aantal succesvolle beurzen op het gebied van openbare ruimte en mobiliteit. De Vakbeurs Ruimte en Licht bestaat dit jaar vier jaar. 

Lisanne van Heerde verzorgt de communicatie rond de beurs en vertelt wat dit evenement bijzonder maakt: “Het kenmerkende van Vakbeurs Ruimte en Licht is dat het zeer nauwkeurig afgestemd is op een specifieke doelgroep van openbare verlichting professionals. Bezoekers en exposanten kennen elkaar en alle lichtspecialisten vanuit de gemeenten zijn aanwezig. Het is een feestje voor de verlichtingsindustrie, dat wij graag faciliteren. Er is veel interactie met en inbreng vanuit gemeenten. Zo is er een Gemeenteplein, voor en door gemeenten ingericht, waar je met elkaar gedachten uitwisselt en ervaringen deelt. De ruimtes om te netwerken en het feit dat iedereen elkaar kent zorgen ervoor dat het een laagdrempelige beurs is. Beeld je daarbij in dat er mooie terrassen ingericht zijn, er gratis koffie en thee geschonken wordt, OVLNL een gratis lunch aanbiedt en de algemene halverlichting uitstaat. Zo kun je je al voorstellen hoe sfeervol de beurs is; een ander specifiek kenmerk van Vakbeurs Ruimte en Licht.”

Wat is er dit jaar te beleven op de beurs?

“Er is deze editie weer een hoop te beleven op de beurs, waarbij Stichting Openbare Verlichting Nederland (OVLNL) een grote inbreng heeft en veel mogelijk maakt. De beurs zit boordevol kennis. Kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen staan dan ook centraal. Het Gemeenteplein, zoals eerder al genoemd, is hier een voorbeeld van. Daarnaast is er een Lichtontwerp Atelier, waarbij een netwerk van professionele lichtontwerpers de handen ineenslaan om het vak van de lichtontwerper onder de aandacht te brengen. Bezoekers krijgen hier de kans om activiteiten te volgen over onder andere het opstellen van lichtvisies en het effect van licht op de leefbaarheid van een stad. In een museale opstelling kan er kennis gemaakt worden met 3D virtuele ontwerpen van verlichting. Naast het Lichtontwerp Atelier kunnen bezoekers diverse lezingen en Talks volgen op twee plekken op de beursvloer. Acquire Publishing organiseert de Talks. Kennispartners en opleidingsinstituten kunnen uiteraard niet ontbreken en zullen dan ook zeker aanwezig zijn op 4 juni.”
 

Deel dit artikel