Nieuws

Cirkelstadsessies op Vakbeurs Openbare Ruimte

Circulariteit wint steeds meer aan waarde en populariteit. Daar waar het zwaartepunt lag op het hergebruiken van reststromen verschuift de aandacht naar het startpunt van elk project betuigt Wytze Kuijper van Cirkelstad.

Cirkelstad is een corporatie die al actief is in achttien gemeenten, met als uitgangspunt ‘geen uitval, geen afval’. “We werken samen met private en publieke partijen, het doel is om circulariteit in te bedden, in infra, openbare ruimte, vastgoed en interieur & facility management.” Dit gaat verder dan het hergebruiken van reststromen, vindt Kuijper. Als we gaan denken in termen van waarde behoud en waarde ontwikkeling en dat verlangt anders ontwerpen, anders financieren, anders samenwerken middels anders aanbesteden.

Workshop en themaroute

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte worden de Cirkelstad-sessies-workshop en themaroute georganiseerd. “De bezoekers kunnen leren van projecten die we al hebben gedaan. We willen laten zien dat je uiteindelijk een beter businessmodel hebt als je op voorhand zaken als energie, klimaat, gezondheid en biodiversiteit aanvullend meeneemt naast circulariteit bij het maken van plannen. Bovendien maakt dit het leuker en krijg je vanzelf een betere kwaliteit in projecten en dus je eigen leefomgeving.”

Bekijk hier het volledige lezingenprogramma. Uw bezoek aan de Vakbeurs Openbare Ruimte is gratis. Meld u hier aan.

Deel dit artikel