Nieuws

Deense designverlichting in spotlights op vakbeurs

De stand van Modernista staat dit jaar in het teken van de Deense fabrikant Focus Lighting. Focus Lighting is in 1975 opgericht in Kopenhagen en heeft een lange historie in het maken van mooie design verlichting voor de architecturale markt.

De afgelopen 15 jaar is de fabrikant zich gaan richten op het maken van verlichting voor de Openbare Ruimte en met succes. Al enige jaren is Focus Lighting toonaangevend op de Deense markt. In 2016 heeft Focus Lighting de Nederlandse markt voor de openbare verlichting betreden door zich te laten vertegenwoordigen door Modernista. Inmiddels zijn door het hele land projecten gerealiseerd en is met name het armatuur Sky Park hier zeer goed aangeslagen.


Binnen Focus Lighting worden de ontwikkelingen op de Nederlandse markt nauwgezet gevolgd en de feedback van lichtontwerpers en beheerders van de openbare verlichting is input voor nieuw te ontwikkelen producten. Mede om deze reden zal de directeur-eigenaar van Focus Lighting op 4 juni op de stand van Modernista aanwezig zijn. Hij is nieuwsgierig naar de respons op de Focus Lighting producten en wil graag weten waarop Focus Lighting zich nog beter kan onderscheiden op de Nederlandse markt. 


Op de stand tonen wij het nieuwste armatuur van Focus Lighting, de Turn. De Turn is een schijnwerper met ongelofelijk veel mogelijkheden. Zo zijn er drie verschillende lichtbundels (12º, 19º en 38º), is er een straatoptiek beschikbaar en kan het armatuur bovendien voorzien worden van een oplichtende ring (HALO) als oriëntatie verlichting. Bij illuminatieprojecten is het misschien wel nog belangrijker dan bij de functionele verlichting om lichthinder te voorkomen.


Voor de Turn is een raster (honingraat) beschikbaar teneinde een hinderlijke inkijk te beperken. Tot slot komt in de loop van dit jaar de RGBW variant beschikbaar en wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de Turn met GOBO.


Door deze enorme variëteit van toepassingen kan de Turn ingezet worden als verlichting voor straten, pleinen, parken en als illuminatie verlichting voor kunstwerken, gebouwen en objecten RGBW en GOBO gaan zorgen voor verrassende effecten!


We zien u graag verschijnen op standnummer: 2.3.07.

Deel dit artikel