Groen alternatief voor hardhout: Streetdeck

dinsdag 8 november 2011
timer 2 min
Als groen alternatief voor traditioneel hardhouten dek- en vlondermateriaal biedt Streetlife het nieuwe Streetdeck® systeem. Het vernieuwde systeem bestaat uit hoogwaardig houtcomposiet (75% houtfracties en 25% polymeer) dat tal van voordelen biedt ten opzichte van traditionele hardhouten systemen.
Groen alternatief voor hardhout: Streetdeck

Groen alternatief voor hardhout: Streetdeck

Als alternatief voor traditioneel hardhouten dek- en vlondermateriaal biedt Streetlife een nieuw systeem. Een FSC-label alleen is niet duurzaam genoeg, aldus de leverancier. Het vernieuwde Streetdeck® systeem bestaat uit hoogwaardig houtcomposiet (75% houtfracties en 25% polymeer) en is als zeer milieuvriendelijk te classificeren.

Voordelen basismateriaal


Samen met Duitse laboratoria is er door Streetlife een technische kwaliteitsslag gemaakt. Door toepassing van het nieuwe basismateriaal heeft het Streetdeck® systeem een aantal voordelen. Het materiaal zal niet rotten, heeft een betere vormstabiliteit dan hardhout en een sterk verminderde uitzettingscoëfficiënt. Streetdeck® heeft een aanzienlijk langere levensduur en is onderhoudsvriendelijker dan hardhout. De twee montagemethodes, van onderaf en bovenaf, zijn beide blind. Ze zijn zowel geschikt voor stalen binten als houten onderslagbalken. De planken worden om de 100 cm ondersteund; door de sterkte van het materiaal is nog maar ca. 50% van de ondersteuning nodig ten opzichte van conventionele deksystemen. Het systeem is gemakkelijk en snel te monteren. Streetdeck® is geschikt voor steigers, platforms, professionele dakterrassen, voet- en fietsbruggen, e.d.

Kleuren en patronen


De Streetdeck® planken met fijnzinnige verribbing zijn in tal van patronen en vlondermodulen aan te brengen. Vooral het verspringende wildverband creëert een visueel aantrekkelijk dek. Uit laboratoriumtesten en gerealiseerde projecten blijkt de goede kleurvastheid. De grijze kleur geeft een koele impressie en neigt naar de uitstraling van een verweerd dekvlak van strak gelegd hardhout. De rode kleur komt over als een warm gekleurd dekvlak.
Op professionele (dak)terrassen worden de Streetdeck® planken vaak toegepast vanwege de betere slip- en slijtvastheid en gecombineerd met lichtgewicht boombakken.


Sustainable materiaal


Doordat het basismateriaal voor 75% uit houtfracties (PEFC-gecertificeerd) en 25% uit een milieuvriendelijke thermoplast bestaat is het materiaal als zeer duurzaam te kwalificeren. De Streetdeck®40 profielen (40 x 190 mm) zijn sterk en stijf, maar ook slijt- en slipvaster dan houten profielplanken, zoals uit laboratoriumtesten blijkt. Bij de fabricage en transport wordt nauwelijks beslag gelegd op de natuur en het materiaal heeft een gunstige milieucyclus. Met blote voeten voelt het warm en zacht aan: prettig voor de gebruiker.

Terug naar het overzicht >>>