Herinrichting vaartgebied Appelscha

donderdag 10 juni 2010
timer 2 min
Herinrichting vaartgebied centrum Appelscha De Vaart Zuidzijde, de hoofdweg in hartje Appelscha wordt compleet heringericht. In opdracht van de gemeente Ooststellingwerf gaat Grontmij de komende maanden aan de slag met het stuk tussen de Bruggelaan en de Toogwijk. 
Herinrichting vaartgebied Appelscha

Facelift vaartgebied centrum Appelscha

De Vaart Zuidzijde, de hoofdweg in hartje Appelscha wordt compleet heringericht. In opdracht van de gemeente Ooststellingwerf gaat Grontmij de komende maanden aan de slag met het stuk tussen de Bruggelaan en de Toogwijk.

Van brug tot brug


De gemeente heeft beslissing genomen naar aanleiding van klachten over de onvriendelijke uitstraling en onveilige inrichting van de Vaart Zuidzijde. Vorig jaar werd Grontmij voor de klus aanbesteed, echter toen slechts een gedeelte van de weg. Na een bewonersbijeenkomst werd besloten op de Vaart Zuidzijde over de volle lengte, van brug te brug onder hande te nemen.

Centraal plein


Er komt nieuwe bestrating en het straatmeubilair krijgt een opfrisbeurt. Ook wordt de Vaart Zuidzijde niet langer voorrangsweg. Centraal in het plan is de pleinachtige ruimte die voor het nieuwe winkelcomplex komt te liggen. Op het plein komt parkeerruimte en het is de bedoeling dat de bestrating een onzichtbare overgang ontstaat tussen de weg en het plein ophoudt. In 2011 moet het werk klaar zijn.